ÖZEL İÇERİK

Zonguldak Belediye Başkan Adaylığında isimi geçen potansiyel adaylardan biri olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, hem Çaycuma İlçesi'nden hem Zonguldak Merkezden kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman'dan Çaycuma için teklif aldığını belirten Kantarcı "Bana tekrar görev teklif edilmezse köşeme çekilirim. Teklif gelirse bunu değerlendiririm. Çaycuma için teklif geldi, bu değerlendirme aşamasında. Zonguldak'la ilgili herhangi bir teklif gelmedi" dedi.

Pusula'nın sorularını yanıtlayan Kantarcı, bir taraftan Çaycuma'da kalmak istediğini ifade ederek "Bir dönem daha başkanlık yaparsam Çaycuma'da ki çalışmaları pekiştirmiş olurum. Oluşturduğumuz kurumsal yapıyı pekiştirmek için Çaycuma'da kalmak istiyorum" dedi. CHP İl Teşkilatının Kantarcı'ya Zonguldak Belediye Başkanlığı için teklif götürüp götürmeyeceği merak ediliyor. Mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de henüz bir başvuruda bulunmadı ancak Genel Merkez ile görüşmeleri devam ediyor.

"ZONGULDAKLI VE ÇAYCUMALI HEMŞERİLERİMİZİN BANA GÖSTERMİŞ OLDUĞU İLGİDEN ÇOK MEMNUNUM"

Yeniden belediye başkanı olma konusunda bir ısrarı olmadığını belirten Kantarcı, şöyle konuştu; "Çaycuma bir hayli önde, Çaycuma yüzde 68, Zonguldak yüzde 32. Bu tür anketler insanların kendilerini ifade etmesine, bizim de onların ne düşündüğünü anlamamıza faydası var. Çaycuma'nın daha ağır basacağını tahmin ediyordum. Zonguldak diyen yüzde 32'lik kesim 3 bin kişiden oluşuyor. O da az bir oran değil. Benim hep söylediğim; belediye başkanı olmak ya da siyaset yapmak amacıyla Çaycuma Belediye Başkanlığı'na aday olmamıştım. Babam da 20 sene orada görev yaptı. Çaycuma'nın temel meselelerini çözmek için geldim. Tekrar başkan olma konusunda bir ısrarım yok. Zonguldak'ı da aslında hiç düşünmedim ama kamuoyundan çok talep oldu. Teşkilat bana Çaycuma için teklif etti, Zonguldak için bana Zonguldak örgütlerinden gelen net bir şey yok. Ama Genel Merkez ne takdir eder bilmiyorum. Belirsiz bir ortam var. Ben böyle bir ilgi görmekten çok memnunum, bunlar çok güzel şeyler. Zonguldaklı ve Çaycumalı hemşerilerimizin bana göstermiş olduğu ilgiden çok memnunum. Memlekete hizmet etmek, halka hizmet etmek çok ulvi bir duygu."

"ŞİMDİYE KADAR DEVAM ETTİRİLECEK İŞLERİ BEN OLMASAM DA YAPACAK BİRİNİN DE BAŞVURDUĞUNU GÖRMEDİM"

Çaycuma için gelen teklifin değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Kantarcı, şöyle konuştu; "Ben geçen seçimde de kendim aday olmadım, bana görev teklif edildi. Bana tekrar görev teklif edilmezse köşeme çekilirim. Teklif gelirse bunu değerlendiririm. Çaycuma için teklif geldi, bu değerlendirme aşamasında. Zonguldak'tan herhangi bir teklif gelmedi. Ama ben Çaycuma'yı tercih etmek istiyorum. Çünkü burada 4sene boyunca çok ciddi ve yoğun işler yaptık. Bu çalışmaların biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Çaycuma gelecekte 100 bin nüfuslu bir şehir adayı olarak alt yapısını, imar planlarını ve diğer uygulamalarını yaptık. Bir dönem daha başkanlık yaparsam Çaycuma'da ki çalışmaları pekiştirmiş olurum. Türkiye'de gelecekle ilgili çok plan yapmak mümkün değil. Oluşturduğumuz kurumsal yapıyı pekiştirmek için Çaycuma'da kalmak istiyorum. Benden sonra bunların devamını yapılmasını isterim, şimdiye kadar da bunları ben olmasam da yapacak birinin de başvurduğunu görmedim. Böyle bir arkadaş çıkarsa ben de onu desteklerim. Süreç belirsiz, bende buna Süleyman Demirel'in önemli bir notu var onu söyleyeceğim : 'Neyin olacağını görmek için nelerin olmayacağını görmek lazım."

Editör: Pusula Gazetesi