Acılık'ta kendisine çarpıp kaçtığını iddia ettiği araç sürücüsü Fatih Aldemir'den şikayetçi olan Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'ya Cumhuriyet Savcılığı'ndan tokat gibi bir karar çıktı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, Secaattin Gonca'nın yayaların taşıt yolunu, yaya, okul geçidi ile kavsak giriş çıkışları dışında herhangi bir yerden geçmeleri yasaktır" kuralını ihlal ettiğini vurguladı. Araç sürücüsü olan şüphelinin ise kural ihlalinin olmadığına karar verdi.
Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Acılık'ta kendisine çarpıp kaçtığını iddia ettiği araç sürücüsü Fatih Aldemir'den şikayetçi oldu.
Araç sürücüsü Fatih Aldemir, ifadesinde Acılık caddesi üzerinde seyir halinde olduğu sırada aracın sağ aynasının Secaattin Gonca'ya çarptığını, Gonca'nın yere düştüğünü anlattı. Aldemir, araçtan inerek Secaattin Gonca'ya yardım etmek istediklerini, ancak Gonca'nın iyi olduğunu söylediğini, bunun üzerine olay yerinden ayrıldıklarını, olay sırasında hızlı olmadığını belirterek suçlamayı reddetti.
Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
Kararda, bilirkişi raporuna atıf yapılarak Secaattin Gonca'nın "Yayaların taşıt yolunu, yaya, okul geçidi ile kavsak giriş çıkışları dışında herhangi bir yerden geçmeleri yasaktır" kuralını ihlal ettiği; araç sürücüsü olan şüphelinin ise kural ihlalinin olmadığının tespit edildiği ifadelerine yer verildi.
Secaattin Gonca'nın karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

belediye-baskanina-otomobil-carpti-hastaneye-kaldirildi
Belediye Başkanına otomobil çarptı: Hastaneye kaldırıldı