TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor 2019-2020 sezonunu Corona Virüs kararı sonrasında TFF'nin verdiği karar doğrultusunda 36 puanla 10'uncu sırada tamamladı.

ZONGULDAK VEFASIZLIK YAPIYOR

Zonguldakspor kötü sürecin ardından Bölgesel Amatör Küme'ye kadar düşmüş ve büyük bir tarih yok olma aşamasına gelmişti. Kulübe inatla sahip çıkan Demir ailesi ve Kulüp Başkanı Süleyman Caner Zonguldakpor'u BAL'dan alarak tekrar 2'nci Lig'e kadar çıkardı. 1'nci Lig'e çıkarmak için ise sabit geliri olmamasına rağmen inatla çıkarmaya çalışıyor. Ancak beklenen desteğin gelmemesi, sabit gelirin olmaması Zonguldakspor yönetimini büyük sıkıntıya sokuyor. Bazı kesimin "Demirler kulüpten elini çeksin" şeklindeki tepkileri ise kulübü buralara kadar getirenlere ve mevcut yönetime vefasızlık yapıldığı yönünde yorumlara neden oluyor.

SÜLEYMAN TAŞÇI KULÜBÜ ALACAK MI?
Dubai'de iş hayatını sürdüren Devrekli işadamı Süleyman Taşçı Zonguldak'a gelerek Zonguldakspor'u almak istediğini yönetimle görüştü, ilk 2 görüşmeden sonuç çıkmazken Perşembe günü yapılan 3'üncü ve son görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.

DEVREK BELEDİYESPOR İLE DE GÖRÜŞTÜLER
Süleyman Taşçı açıklamasında Zonguldakspor olursa 5 yıllık, olmaması halinde ise yine Zonguldak'tan bir takımı alarak 7-8 yıllık projesi olduğunu açıklamıştı. Taşçı Devrek'e giderek B planı için Devrek Belediyespor Başkanı ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile de görüştü.

NE OLACAKSA ÇABUK OLMALI
Süleyman Taşçı bu görüşmelerin ardından Zonguldak'tan ayrıldı, işinin başına döndü. Taşçı ve ekibinin 17 Temmuz Cuma günü tekrar Zonguldak'a gelerek Zonguldakspor yönetimi ile detayları görüşeceği öğrenildi.

Eylül ayında başlayacağı açıklanan 2020-2021 futbol sezonu öncesinde her iki tarafından bu son görüşmede olumlu yada olumsuz sonuç alması bekleniyor.

Olumsuz sonuçlanması halinde mevcut yönetimin, olumlu sonuçlanması halinde ise Süleyman Taşçı ve oluşturacağı yönetimin yeni sezon hazırlıklarına planlı girmesi gerekiyor. Taşçı'nın daha şimdiden dış transfer ve teknik heyet konusunda planlamasını yaptığı öğrenildi.

B PLANI DEVREK BELEDİYESPOR

Süleyman Taşçı ve ekibinin Zonguldakspor yönetimi ile anlaşamaması halinde ise Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Devrek Belediyespor'u alarak yeni yapılanma ile üst liglere çıkarmakta kararlı olduğu öğrenildi.