Toplantıya; Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, GMIS eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu, Yerel Sanatçısı Sezai Çağdaş ve muhtarlarda katıldı.

TOKİ proje hakkında görüşlerini ifade eden Savaş Çiloğlu; "Bilindiği üzere Filyos Vadi Projesi son yıllarda ciddi olarak ele alınmaktadır. Bunun en canlı kanıtı liman inşaatının başlamasıdır. İnşallah liman 15 Temmuz1019 tarihinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatı ile bitecektir. Limandan sonra alt yapıların tamamlanması ile bölge yatırımcıya açılacak olup o bölgede yeni fabrikalar kurulacaktır. Zonguldak milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar'ın ifade ettiği gibi bu yatırımlar tamamlandığında çalışan sayısı 40 bin kişi bulacaktır. Bir aile dört kişiden oluşsa bu bölgede tahmini 150 bin nüfusun üzerinde yeni bir kent kurulacaktır. Bu kurulan yeni kentte ise Karapınar Beldemiz ve bu TOKİ evleri tam merkezde kalacaktır. Dolayısıyla 5-6 yıl sonra bu evlerin değeri çok yükselecektir. Çocuklarınıza bu evler bir servet olacaktır. Bunun için Karapınarlıları bu projeye sahip çıkmaya davet ediyorum. Ayrıca yatırım amaçlı da olsa diğer yerlerden gelecek taliplilerde ellerini çabuk tutsunlar"diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de TOKİ'nin bu evlerinin bu bölgede çok karlı yatırım olacağını ayni zamanda tecrübeli bir esnaf olarak ifade etti. GMIS önceki Genel Başkanı Sayın Ramis Muslu ise yine TOKİ'nin önemine değinerek her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Almanya 'da yaşayan ve hizmetler ile yakından ilgilenen ses sanatçısı Sezai Çağdaş'da düşüncelerini paylaşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aydın süreci anlatarak gerekli bilgileri ve müracaat şartları hakkında bilgi verdi. Özellikle bu konutlara olan taleplerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek az sayıda kalan kontenjanlar için tüm Karapınar halkının fırsatı değerlendirmesini istedi.

Editör: Pusula Gazetesi