Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Karamusa'nın Aydınlar ve Dedeler mahallelerinin belediye sorumluluk alanına dahil olmasıyla ilgili,pazar günü yapılacak referandum öncesi, TOKİ Sitesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, belediye daire amirleri ve bazı meclis üyeleriyle birlikte TOKİ Sitesi'ne giden Kantarcı'yı, burada kalabalık bir vatandaş topluluğu ile Karamusa Muhtarı Şeref Aydemir ve Site Yöneticisi Eren Topal karşıladı. Başkan Kantarcı yaptığı konuşmada, "7 yıl önce tohumlarını attığımız bir site gayet güzel bir şekilde hizmete girdi. Biz de bu bölgeye 7 yıldan beri ciddi yatırımlar,güzel imar uygulamaları yaptık.Çok katlı apartmanlarda yaşamanın zorluğunu bildiğimiz için bu sitenin mimari projesinibeğenerek kabul ettik. TOKİ Sitesi, hem Çaycuma ileçevresindeki yerleşimleri,hem de karşı yakayı birbirine bağlıyor. Bitmek üzere olan yeni köprü buraya hakikaten çok değer kattı, sanki İstanbul Boğazı'nın kenarında bir yermiş gibi bir görünüm verdi. Emin olun ileride dahada güzel olacak. Burası çok rahat ulaşılabilen bir yer haline gelecek" dedi.

GELEN TALEPLERİ, KİMDEN GELMİŞ DİYE BAKMADAN KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Mücavir alanlarda oturanların belediyehudutları dışında olmanın zararlarını yaşadığını söyleyen Kantarcı, "Biliyorsunuz bu hafta sonu bir referandum var. Sizin de katkılarınızlaKaramusa'nınAydınlar ve Dedeler mahallesini Çaycuma'ya bağlayıp bütünleştireceğiz. TOKİ Sitesi gibi bu mahalleler de belediyemizin mücavir alanında. Mücavir alanlarda oturanlar belediyelere karşı tüm yükümlülüklerini tıpkı belediye alanında yaşayanlar gibi yerine getiriyor, vergisini ödüyor. Ancak belediye nimetlerinden yararlanma konusunda eksikler yaşıyor. Kimi konularda mevzuat belediyenin hizmet getirmesini engelliyor. Artık bu sorun ortadan kalksın istiyoruz. Biz zaten elimizden geldiği ölçüde,gelen talepleri, kimden gelmiş diye bakmadankarşılamaya çalışıyoruz. Bu konuda hiçbir ayrım yapmıyoruz. Çaycuma'nın bütününü kucaklamaya çalışıyoruz. İmkanlarımızı, yaratıcı yöntemlerle oluşturduğumuz kaynaklarımızıÇaycuma'nın faydasına kullanıyoruz. Artık buralar da belediyemizden kesintisiz hizmet alsın. Çaycuma ile iç içe olmanın ayrıcalıklarından faydalansın" dedi.

BU ÇEVREDE HİÇBİR ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK

Ulaşımla ilgili yapılacak çalışmalara da değinen Kantarcı, "Buradaki çalışmalar bitince bu çevrede hiçbir ulaşım sorunu kalmayacak. Hiç merak etmeyin otoban gibi yollar yapacağız. Hiç merak etmeyin,nehir kenarları çok güzel olacak. İmar palanındaki yolun çok uzamaz bu yıl içinde önemli bir kısmını yaparız. Şimdi biraz dolaşmak zorunda kalıyorsunuz, hiç merak etmeyin sizin en kısa sürede, en kısa yoldan evlerinize ulaşmanızı sağlayacağız. Zaten yeni köprüden gelen yolda hemen sitenin çevresine bağlanacak" dedi.

BİRBİRİMİZLE KAYNAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Sitenin güvenliğiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Kantarcı, "Kısıtlı imkanlarla konut sahibi olan insanlarsınız.Bana sorarsanız eski devlet memurları gibi site yapmayın. Merak etmeyin Çaycuma çok güvenli bir yer. Ufak tefek olay her yerde oluyor, bunlara bakıpkendinizi kapıların, duvarların ardınahapsetmeyin. Bizim birbirimizle kaynaşmaya ihtiyacımız var. Bırakın burası girilip çıkılan bir yer olsun. Ayrı bir koloni oluşmasın. Bırakın buranın her yerinden girilip çıkılsın. Ne kadar işlek olursa güvenlik zafiyeti o kadar da az olur zaten. Yönetiminiz varisterseniz her tarafı zırhla kapatabilirsiniz. Ben açılsın istiyorum. Göreve gelir gelmez ilk işlerimden biri deSEKA sosyal tesislerinin etrafındaki duvarlarıyıkmak oldu. Yerine bitki diktik, bitkiden yeşil çit yaptık. Duvarlar kimseyi durduramadığı gibi tam tersi etki yaratıyor" dedi.