Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü'nce "Genç Çiftçi Destekleme Projesi" kapsamında Merkeze bağlı Karaman beldesinde genç çiftçilere 96 düve dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Vali Ahmet Çınar, Karaman Belediye Başkanvekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, yaptığı konuşmada, "Karaman'da 96 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıyoruz. Genç Çiftçi Projesi kapsamında; 2016 yılında 6 milyon 300 bin, 2017 yılında 6 milyon 600 bin TL verdik, 2018 yılında ise 6 milyon 900 bin TL destek vereceğiz. Müdürlük olarak Zonguldak'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Vali Ahmet Çınar ise, konuşmasında şunları söyledi:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Zahmetli bir iş, ta Van'dan buraya hayvan seçip getirmek kolay bir iş değil. Allah, devletimize zeval vermesin. Bunların hepsi devletimizin vatandaşımıza bir destek programı çerçevesinde gerçekleşiyor. Bizim çok çalışmamız gerekiyor. Eğer Türkiye'yi seviyorsak, 'vatan-millet' diyorsak, bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Bu ülke için ne üretebiliyorsak, bir tane fazla yumurta, bir kilo fazla süt, bir kilo fazla et, bu devlet için bunu yapmamız gerekiyor. Yoksa büyük laflar edip 'vatan-millet-Türkiye' deyip, tembel tembel dolaşıyorsak, 'biz bu vatanı çok da sevmiyoruz' demektir. Bunu açıkça söylüyorum. Hepiniz Türkiye'mize karşı büyük saldırıları görüyorsunuz, gavurun şakası yok. Bunun için memleketin, Türkiye'nin her bir ferdinin çok çalışması gerekiyor. Bizim de elimizden gelen bütün desteği vatandaşımıza göstermemiz gerekiyor. Köylerimiz giderek boşalıyor, arazilerimiz boşalıyor, insanlarımızın bir kısmı işsiz dolaşıyor. Bu doğru bir şey değil. Biz yeniden bu arazileri değerlendirmek, her türlü tarımsal ürün üretmek, hayvan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Gelişen dünyada, hızla zenginleşen Türkiye'mizde gıda önemli ekonomik değer olarak ortaya çıkıyor. Niyetimizi sağlam koyalım ve iyi çalışalım. Çalışmak boynumuzun borcu, bizi mutlu kılar, bizi zenginleştirir. Aynı zamanda Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var. Hep birlikte bunu başarmamız lazım. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Editör: Pusula Gazetesi