Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçılarının ortaklaşa düzenledikleri "Türküler Çiçek Açtı" programında birbirinden güzel türküler seslendirildi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır'ın yanı sıra çok sayıda türküsever katıldı.

Koro Şefi Şadiye Cırık yönetiminde uzun zamandan bu tarafa yapılan çalışmalar sonrasında düzenlenen konserde sahne alan sanatçılar, yurdun hemen hemen her yöresine ait sevilen türküleri seslendirerek, geceye renk kattılar.

Ayrıca bundan yaklaşık dört yıl önce Merkez Yayla İlkokulu bünyesinde Türkiye'nin ilk ve tek veliler korosu olarak kurulan "Karaelmas Halk Müziği Topluluğu" bünyesinde memur, esnaf, işçi, ev hanımı gibi çeşitli meslek dallarında oluşan sanatçıların seslendirdiği türkü gecesinde, sanatçılar program sonrasında izleyenler tarafından ayakta alkışlandılar.

Editör: Pusula Gazetesi