Ak Parti MKMY tarafından görevden alınan Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, sahibi olduğu ROTA Kafe'de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Metin Karaduman, basın toplantısında şu görüşlere yer verdi:

"Her zaman halkla iç içe olmayı tercih ettim. Her platformda söylediğim; bizim makamlarımızın emanet olduğu ve en büyük makamın halkımızın gönlündeki makam olduğudur. Partililerimiz, kamu yöneticilerimiz, STK, dernek, muhtarlarımız ve toplumun farklı katmanları ile kurduğumuz ilişkiler gösteriyor ki gönül köprüleri kurulmuş ve karşılıklı sevgi, saygı içinde çalışmalarımızı gerçekleştirmişiz.

Bu süreç içinde başta Muhtarlar Derneği Başkanımız ve muhtarlarımız olmak üzere şahsıma ve arkadaşlarıma açık destek vererek bizleri onurlandıran STK, hemşehri derneklerinin başkanlarına, Zonguldak Kömürspor taraftar grup liderlerine, mahalle başkanlarımıza, belde başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, Belediye ve İl Genel Meclis üyelerimize, ilçe yönetimindeki yol arkadaşlarıma, il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kollarındaki dava arkadaşlarıma ve Zonguldak halkına yürekten teşekkür ederim.

SİYASETİ TİCARET İÇİN DEĞİL, İBADET İÇİN YAPTIM

Süreç içinde görüyoruz ki bu kadar insanın sevgisini almak birilerini rahatsız etti. Atalarımız ne demiş; "Ne ekersen, onu biçersin." Biz sevgi tohumları ve samimiyetimizi ektik ve karşılığında da gönülden bir sevgi gördük. Bu gururu bana yaşatan tüm arkadaş ve dostlarıma şükranlarımı sunarım. Bu süreç içinde yaşadığımız bir takım hadiseler oldu. Kamuoyundan gelen destek sonrası şahsımı itibarsızlaştırmak için harekete geçenler oldu. Şahsıma yönelik yerel basında çıkan haberler üzerinden iftiralar atıldı, ticaretimiz üzerinden bizi eleştirenler oldu. Bizim aile şirketimiz var ve işlerimizle abim ilgilenir. Merkez İlçe Başkanı olduktan sonra günümün tamamını partimizin çalışmalarına ve vatandaşlarımızın taleplerine ayırdığımı en iyi bizi eleştirenler bilir.

Özellikle ticari ilişkilere girmemek için özen gösterdim. Hem siyaset, hem ticaretin bir arada olmayacağını düşünen ve siyasetin menfaat için değil; idealler, ülkemiz, kentimiz için yapılması gerektiğini savunan, siyaseti ibadet olarak gören bir kardeşinizim. Hamdolsun; yaptığımız çalışmalar genel merkez tarafından da takdir edildi.

KİMSE BİZİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN UZAKLAŞTIRAMAZ

Partimizin genel merkezinde yaptığımız her görüşmede memnuniyet, başarı ve dürüstlüğümüz ön plana çıktı. Tüm bunlara karşın elbette akla gelen bir soru var. Halkta böylesine karşılığı olan, herkes tarafından takdir edilen bir başkan neden görevden alınır? Yaşadığımız süreç içinde gördük ki tamamen kişisel görüş ve iftiralardan dolayı görevden alındık. Her zaman ifade ettiğim gibi, genel merkezimizin kurumsal bir yapısı vardır Genel merkezimiz bu süreçte yaptığı istişarelere göre kararını verdi. Genel merkezimizin aldığı her karara saygılıyız Biz bu kutlu yürüyüşe çıkarken Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yürüdük, her zaman onu örnek aldık. Yaşadığımız bu olaylar ne şahsımı ne de arkadaşlarımı Cumhurbaşkanımıza ve partimize olan sevgimizden zerre kadar azaltmamıştır.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; siyaset bir maraton koşusu gibidir. Biz de maraton koşucusuyuz. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin. Rabbim utandırmadı, görevimizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Ülkemizin ve kentimizin huzuru ve menfaati için, davamızın devamı ve Zonguldak halkına hizmet gelmesi için mücadeleye devam edeceğimi ifade etmek isterim."


Metin Karaduman görevden alınmasının ardından... paylaşan: pusula67televizyonu

Editör: Pusula Gazetesi