Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, facianın 8'ünci yıl dönümünde ocak önünde anıldı. Soma'daki faciayla acıları yeniden tazelendi.

Yerin 540 metre altında üretim öncesi hazırlık çalışması yaparken yaşanan faciada ölen taşeron firma Yapı-Tek'te çalışan 30 maden işçisi için ocak önünde sabah saatlerinde anma töreni düzenlendi. Yakalarına, "17 Mayıs'ı unutmadık" kokartlarını takan işçiler, hem ölen 30 arkadaşları, hem de bütün madenciler ve şehitler işin saygı duruşunda bulundu. Törende konuşan GMİS Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Tıska, "17 Mayıs 2010 yalında meydana gelen bu faciayı unutmadık. Maden ocağında ekmek kazanmanın ne demek olduğunu herkes konuşur ama en iyi biz biliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bir daha böyle elim kazaların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi. Törene; GMİS Genel Başkanı Ahöet Demirci, MHP Milletvekili Aday Adayı Hamdi Ayan, TTK GMİS Şube Başkanları, TTK Karadon Müessese Müdürü, madenciler katıldı.

Gece 11:30-07:00 vardiyasında çalışan ve işten çıkan işçiler ile sabah 7:30-15:30 vardiyasında çalışan ve işe girmek için maden ocağına gelen işçilerin katıldığı anma programında Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. İşçilere ve anma programına katılanlara mevlit şekeri ile gül suyu dağıtıldı. Törenin ardından basın mensuplarına konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "2010 yılında yaşanan facianın yıl dönümünde 8 yıl boyunca olduğu gibi yine buradayız. Allah bir daha işçilerimize iş kazaları yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi