Karadeniz takımlarının Trabzonspor, Giresunspor ve Çaykur Rizespor Kulüp Başkanlarının girişimleri ile ortak bir oluşum için harekete geçtiği belirtildi. Fotomaç Gazetesi'nden Yunus Emre Sel'in haberine göre, Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor, tüm Karadeniz takımlarının katılımıyla 18 takımdan oluşacak Karadeniz Kulüpler Birliği'nin kurulmasını planlıyor.

Karadeniz'de bulunan projesyonel takımların sayısı şöyle: Trabzon 6, Rize 2, Zonguldak 1, Karabük 1, Bolu 1, Ordu 1, Giresun 1, Samsun 1, Tokat 1, Gümüşhane 1, Çorum 1, Bayburt 1.

AHMET AĞACOĞLU: "BÖLGE TAKIMLARI TÜRK FUTBOLUNUN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Karadeniz takımlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek "Bu çalışmayı sonuna kadar destekliyorum. Trabzonspor'un, Çaykur Rizespor'un, Giresunspor'un ve diğer tüm Karadeniz bölge takımlarımızın bir arada olması Türk futbolunun kaderini değiştirecek sürecin de başlangıcı olacaktır" dedi.

HAKAN KARAAHMET: "KARADENİZ KULÜPLER BİRLİĞİ ACİL KURULMALI"

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet ise Karadeniz kulüplerinin birlikteliğini doğru bulduğunu söyledi. Karaahmet, Karadeniz Kulüpler birliğinin acil kurulması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Kulüplerin ortak sorunları için bir araya gelinmesi lazım. Çok önemli bir adım olur. Karadeniz artık futbol bölgesi oldu, bunu ispat etti. Acilen bu birlikteliğin ortak çıkarlarla bir araya gelip ortak hareket ederek güç birliğine dönüşmesi gerekir. Biz her anlamda varız."