Karabük'te daha önce aralarında husumet olduğu şahsı av tüfeği ile vurarak öldüren zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerin amansız kovalaması sonrası cinayet silahı ile birlikte Yenice ilçesinde kıskıvrak yakalanan Kazım E., elleri kelepçeli olarak getirildiği hastane önünde gazetecilere küfürler ederek saldırmaya çalıştı. Sağlık kontrolü sonrası ise gülerek çıkan zanlı olayı namus cinayeti olarak yorumladı.
Merkeze bağlı Soğuksu Mahallesi İhlas Caddesi TOKİ konutlarında meydana gelen olayda Kazım E. (35) isimli şahıs, daha önce aralarında husumet olan ve cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen Erdi Bozkurt'u (27) av tüfeği ile vurarak ağır yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmıştı.
Vücuduna 4 kurşunun isabet eden ve ağır yaralanan Bozkurt, 112 ekiplerince kaldırıldığı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Kilometrelerce kovaladılar
Kazım E.'nin elinde av tüfeği ile soğukkanlı bir şekilde olay yerinden '67' plakalı bir otomobilin Yenice istikametine kaçtığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan özel bir ekip zanlıyı yakalamak için harekete geçti. Plakası tespit edilen otomobilin peşine düşen ekipler şahsı Yenice ilçesine kadar kovaladı. Burada ilçeye bağlı Özal Mahallesinde ekiplerce sıkıştırılan zanlı cinayette kullandığı tüfeği yanına alarak yaya olarak kaçmaya başladı. Kırsal alanda dikenliklerin arasına saklanan şahsın etrafını çeviren zanlı, Asayiş ekiplerince kıskıvrak yakalanarak gözaltına aldı. Diğer yandan ekiplerin otomobilde ve zanlının üzerinde yaptığı aramada ise bir miktar uyuşturucu madde de ele geçirdiği öğrenildi.

"Namus cinayeti işledim"
Yaklaşık 45 kilometre süren kovalamaca sonrası yakalanan cinayet zanlısı Kazım E., sağlık kontrolü için getirildiği hastane önünde kendini görüntülemeye çalışan gazetecilere 'Terörist miyiz biz', 'Namus cinayeti işledik' diye bağırarak gazetecilere tehdit ederek küfürler yağdırdı. Sağlık kontrolü sonrası gülerek dışarı çıkan zanlı, gazetecilerin cinayeti neden işlediği yönündeki sorusuna ise, "Namus cinayeti işledim. 15 günden beri bunlar eşimi, çoluğumu çocuğumu taciz ettikleri için en son kapımın önünde yattılar. Kendimi savunmak için ateş ettim. Namusum için cinayeti işledim" dedi.
Zanlı daha sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi