10-12 Mart tarihleri arasında İsviçre'de gerçekleşen Euroleague 2. ön eleme turnuvasında C grubunda Türkiye'yi temsil eden Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, grubu namağlup lider tamamladı.
Can Aksu antrenörlüğünde Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde başarılı performans sergileyen Kardemir Karabükspor, İsviçre'de düzenlenen Euroleague 2 Avrupa Şampiyonası ön eleme maçlarında fırtına gibi esti. Kırmızı-mavili ekip eleme turunun ilk gününde karşılaştığı Almanya'nın Köln 99ers takımını 93-55 ve ardından Rus rakibi BasKI Neva Star takımını ise 68-54 mağlup etmeyi başardı.
İsviçre'nin Nottwil şehrinde Parapleji Merkez Salonu'nda oynan müsabakaların ikinci gününde Fransız rakibi Meylan Grenoble Handibasket'i 73-44 mağlup ederken, turnuvanın son maçında ise ev sahibi İsviçreli rakibi Pilatus Dragons RCZS takımını 75-47 mağlup ederek grubunu lider tamamladı.
C Grubunda Rus takım BasKI Neva Star ikinci, İsviçre takımı Pilatus Dragons RCZS ise üçüncü tamamladı.
Grubu lider bitiren Kardemir Karabükspor, Euroleague 2'de yoluna 27-30 Nisan'da Fransa'nın Andre Vergauwen kupasında devam edecek.

"Hedefimiz kupayla dönmek"
Antrenör Can Aksu, Euroleague 2. ön eleme turnuvasında C grubunu lider tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Grupta güçlü rakiplere karşı iyi bir mücadele sergilediklerini belirten Aksu, "Buraya gelirken inanarak geldik ve bunu başardık. Alman, Rus, Fransız ve İsviçreli rakiplerimiz karşısında grubumuzdan namağlup olarak çıktık. Ülkemizi ve Karabük'ü Avrupa'da en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandırdığımız için ayrı bir gururluyuz. Şimdi önümüzde Nisan ayında Fransa'da yapılacak olan Andre Vergauwen kupası var. O turnuvadan da aynı başarıyı göstererek kupayla dönmek istiyoruz. Ayrıca, bizleri tribünde destekleyen gurbetçi hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi