Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 1500 işçi arasında Karabük ve Yenice ilçesinin yönetmelikteki bazı maddelere takıldığı ve iş başvurusu yapamayacakları spekülasyonlarını değerlendirdi.

Konuyla ilgili İŞ Kur İl Müdürü ve İş Kur Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ifade eden Hamdi Ayan, "150 yıldır Zonguldak'a maden işçisi alınıyor. Bu bahse konu illerimizde çalışan insanlar için bu zamana kadar hiçbir yönetmelik sıkıntı olmadı da, bu seçimler öncesinde mi oldu? Bu işin altında bir art niyet aramak istemiyorum. Fakat bu mesele bugün akşam ve yarına kadar çözülmezse, başta MHP Genel Başkanı olmak üzere, Cumhurbaşkanına kadar bu konuyu götürmeyi düşünüyorum. Böyle bir haksızlığa kimse müsaade edemez" dedi.

"Cumhurbaşkanımız TTK'ya 1500 maden işçisinin alınacağını beyan etmiştir. Bizde en başta şunu söylüyoruz. 24 Haziran seçimlerinde işçi alımı sözleriyle burada 3 milletvekili çıkartmışlardır. Benim milletvekili seçilememe sebebi de budur. Helali hoş olsun" diyen MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, "Bizim seçilmemiz önemli değil. Önemli olan işsiz arkadaşlarımızın işe girebilmesi. İkinci olarak biz bu işçilerin 31 Mart seçimlerinde önce işe alınmasını istiyoruz. Haliyle Cumhurbaşkanının vermiş olduğu sözün, yere düşmesini de istemiyoruz. Bugün Karabük ve Yenice ilçelerinde ikamet eden arkadaşlarımızın bir yönetmeliğin 5. Maddesine takıldığı ile ilgili bir takım spekülasyonda bugün çıkartılmıştır. İnşallah bu siyasi bir malzeme değildir. Siyasi bir oyun değildir. Siyasetin cilvelerinde böyle şeylerin olduğunu da biliyoruz. Gerekli mercilerle, müdür olsun, İşkur İl Müdürümüz olsun bunlarla görüşmelerimizi yaptık. Bize söylenen yönetmelikte bir değişiklik yapılması gerektiğini, ivedi bir yazının da İşkur Genel Müdürlüğü'ne iletildiği söylendi. İşkur Genel Müdürlüğü'nü aradık. Özel Kalem müdürü vasıtası ile bu akşam bir görüşme gerçekleşecek. Bunlarda istirham ediyorum. Zonguldak, Bartın ve Karabük, biz beraber yaşamaya alışmışız. Seçim öncesinde kutuplaşmaya insanlarımızı götürmesinler. 150 yıldır Zonguldak'a maden işçisi alınıyor. Bu bahse konu illerimizde çalışan insanlar için bu zamana kadar hiçbir yönetmelik sıkıntı olmadı da, bu seçimler öncesinde mi oldu? Bu işin altında bir art niyet aramak istemiyorum. Fakat bu mesele bugün akşam ve yarına kadar çözülmezse, başta MHP Genel Başkanı olmak üzere, Cumhurbaşkanına kadar bu konuyu götürmeyi düşünüyorum. Böyle bir haksızlığa kimse müsaade edemez. Burada dediğim gibi, bu kararlar verildiğinde Bartın, Karabük ve Yenice hepsi Zonguldak'ın ilçeleri idi. Böyle bir şeyler yoktu. Fakat bunlar nedense seçim öncelerinde çıkan, Nasrettin Hoca misali önce eşeğini kaybedip üzülüp sonradan buldurup sevinmesine dönmesin bu işler. Siyasetin normal mecrasında seyretmesinde fayda vardır" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi