Türkiye’nin milli petrol dağıtım şirketi olan ve kamu yatırımları ile kurulan Türkiye Petrolleri’nin (TP) Zonguldak bayisi Kar Petrol ve Otogaz Tesisleri hizmete açıldı. Çaydamar Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Sokak üzerinde faaliyet göstermeye başlayan Kar Petrol ve Otogaz Tesisleri’nin açılışına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Açılışlar, değerli dostlarla anlam kazanıyor. Biz yerel yönetimler olarak açılışları önemsiyoruz. Ülkemizin ve Zonguldak ekonomisinin içerisinde bulunduğu zor ekonomik şartlara rağmen Kar Ailesi’ni müteşebbislikleri için kutluyorum. Burada 11 kişinin çalışacağını öğrendim, 11 aile buradan evine aş ve ekmek götürecek. Böyle bir işletme, Zonguldak’a değer katacaktır. Esnaf arkadaşlarımıza da aynı şekilde destek sağlayacaktır. Ben Kar Ailesi’ne teşekkür ediyorum, şirketlerinin de daha da büyümesi temennisinde bulunuyorum. Kazasız, belasız ve sıkıntısız bir ticaret yapmalarını diliyorum, Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise, işletmenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Dua edilmesinin ardından açılış kurdelesini; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Türkiye Petrolleri yetkilileri ve Mustafa Yılmaz Kar birlikte kesti.

KAR: “KARDEŞLERİME BAŞARILAR DİLİYORUM”

Kardeşleri Ahmet ve Recep Kar tarafından açılan petrol istasyonunun Zonguldak’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Mustafa Yılmaz Kar, “Türkiye’de yatırımcı olmak, çok meşakkatli ve zor bir iş. Bütün ülkeler yatırımcılara farklı teşvikler veriyorlar. ‘Yeter ki, bizim ülkemize gelin’ diyorlar. Türkiye’de özellikle yöneticilerin görevi yatırımlar yapmaktır. Yatırım da sadece kağıt üzerinde olmuyor. Bu kuruluş karının yüzde 45’ini vergi olarak devlete verecek. 11 insan buradan ekmek yiyecek. Yatırımcılar benim kardeşlerim, onlara başarılar diliyorum, ülkemize bol bol vergi veren ve bölgemize hizmet veren bir ticaret yapmaları temennisinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi