Zonguldak'ın Devrek İlçesine bağlı Akçasu Köyü'nde yoğun kar yağışı koyun ağılını çökertti. Çökme sonrası ağılda bulunan 60 adet koyundan 43 tanesi kurtarılırken 17 koyun ise telef oldu.

Olay, Sabah saatlerinde ilçeye bağlı Akçasu Köyü'nde meydana geldi. 60 adet küçük baş hayvanın bulunduğu ağılın çökmesiyle Köy muhtarı Muhammet Kayapınar köy halkını yardıma çağırdı ve ağıldaki 60 adet koyunun 43 tanesi kurtarıldı. 17 koyun ise göçük altında kalarak telef oldu. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim ve Köy Muhtarı Muhammet Kayapınar yetiştiriciye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ağıldaki hayvan sahibi Fatime Taşlı, 'Geceden beri çok kar yağdı. Ağılımı daha yeni yapılmıştı ama kar yüküne dayanamayarak çöktü. Mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden destek bekliyorum' dedi.

İl Müdürü Cemalettin Çataklı'da hayvan sahibi ile görüşerek, 'Devletin tüm imkanlarını çiftçimiz için seferber edeceğiz arkadaşlarımız hasar tespit çalışmaları yapıyor ve gereği neyse yapılacaktır' dedi.