Bu sezon Zonguldak Belediyesi tarafından muallakta kalarak geçici olarak işletilen Karadeniz'in incisi ve kentin önde gelen Kapuz Plajı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2017 yılı Mavi Bayrağı sade bir törenle asıldı.

Düzenlenen törenin ardından bir açıklama yapan Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, üç yıldan bu tarafa Mavi Bayrağı Zonguldak'a kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, " Kapuz Plajı Tesisleri için yaşanan belirsizlik süreci çalışmalarımızı etkilemiş olsa da hem Zonguldaklı halkımızın mağdur olmaması, hem Mavi Bayrağı kaybetmemek için üç ayda yapılabilecek işlerimizi 15 gün gibi kısa bir sürede tamamlamış bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir'in, bu konudaki hassasiyetini biliyoruz ve bu süreçte halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı tamamladık. Bu Mavi Bayrağa, Zonguldak'ın ve Zonguldak halkımızın sahip çıkması gerekiyor. Temizlik bakımından halkımızın çöp kovalarını ve tuvaletleri kullanmalarını rica ediyoruz. 6 Haziran 2017 günü sahil ve plajlarda alınacak tedbirler toplantısında hazırlanan genelgede, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün görevleri belirlenmiştir. Günde yaklaşık 2-3 bin kişinin faydalandığı Kapuz Plajı konusunda kamu görevlilerinin ve halkımızın daha hassas olmasını bekliyoruz" dedi.

PLAJDA KANSER TARAMASI YAPILDI

Zonguldak Belediyesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürlüğü'nde görevli hemşireler tarafından plaja gelen vatandaşlara kanser taraması yapıldı. Standa gelen vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından bağırsak kanseri taraması için test dağıtıldı. Daha sonra vatandaşlara "bağırsak kanserine karşı bilinçli olun, meme kanseri kaderiniz olmasın, rahim ağzı kanseri taramasına gelin" şeklinde el broşürlerinin yanı sıra şapka ve su dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi