TFF 2. Lig Beyaz grupta ilk yarının son maçında Nazilli Belediyespor ile saha ve seyircisi önünde 1-1 berabere kalan Zonguldakspor'da puan kaybından daha çok taraftar, futbolcu, teknik heyet ve yönetim arasında yaşanan istenmeyen olaylar gündeme oturdu. Maçın 60.dakikasında itibaren taraftarların maç 0-0 devam ederken, Zonguldakspor'un gol yollarında etkili olduğu bölümlerde başlayan olumsuz tezahüratlar karşılaşmada puan kaybına neden oldu.

Zonguldakspor takım kaptanı Mert Caymaz Pusula'ya çarpıcı açıklamalarda bulunarak taraftara sitem dolu sözler sarf etti. Oldukça duygusal açıklama yapan Mert Caymaz iki gecedir uyuyamadığını ve kendilerine yapılan haksız eleştirileri sindiremediğini söyledi.

ŞEREFİMLE NAMUSUMLA BU ŞANLI FORMA İÇİN OYNADIM"

Kaptan Mert Caymaz "Öncelikle takım Kaptanı olarak bütün büyük Zonguldakspor camiasını ve gerçek taraftarlarını karamsarlığa kapılmamaya ve sağduyuya davet ediyorum. İyisiyle kötüsüyle ilk yarıyı tıpkı geçen seneki gibi yine 23 puan toplayarak bitirdik. Yeri geldi iyi oynadık kazandık, yeri geldi kötü oynadık kaybettik. Tam 5 yıldır Şerefimle, namusumla gücümün yettiği son ana kadar mücadele ettiğim bu şanlı formayla hiç bir maçta bu son Nazilli maçında yaşadığım olayları yaşamadım" dedi.

"HERKES KİMİNE GÖRE MESSİ, KİMİNE GÖRE FATİH TERİM'DİR"

Mert Caymaz "Evet futbolculuk ve hocalık bu ülkede en çok eleştirilen meslektir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çünkü bu ülke de herkes kendine göre ya Messi'dir ya da Fatih Terim'dir" dedi.

"KENDİ TARAFTARININ YUHALADIĞI TAKIMIN HAKEM GOLÜNÜ VERİRMİ?"

Taraftarın tepkisine üzüldüğünü belirten Mert "Eleştiriler olmalıdır buna da kabulüm. Ama maç 0-0 giderken daha 60. dakika da kendi futbolcunu yuhalayarak, rakip takım pas yaptığında oley oley çekerek tepki verilmez. Maç biter tepkini gösterirsin. Herkese saygı duyarım. Madem taraftarlık yapmayı çok iyi biliyorsunuz o zaman hakemi baskı altına alabilseydiniz de bariz ofsayt olmayan iki tane golümüzden bir tanesini lehimize verdirtseydiniz. Ama ben de hakemin yerinde olsam kendi seyircisinin yuhaladığı, rakip seyirciye oley oley çeken takımın golünü büyük ihtimalle vermezdim" diyerek sitemlerini dile getirdi.

"9 KİŞİ KALDIĞIMIZDA BİLE KAZANMAYI DÜŞÜNDÜK"

Kaptan Mert "Biz 9 kişi kaldığımız halde bile kazanmak için son saniyeye kadar Allah'ına kadar savaştık. Ben penaltı kazandığımızda hırsımdan ve sinirimden gözümden yaş geldi ve tribünden yalandan ağlama diye bir ses duydum. Bunu söyleyen arkadaş benim yalandan ağlamaya ne ihtiyacım var ne de öyle bir karakterim var. Daha söyleyecek çok şey var aslında ama fazla uzatmaya da gerek yok" dedi.

"23 PUANI NAZİLLİLİ FUTBOLCULAR TOPLAMADI"

Mert Caymaz "Biz her zaman iyi günde kötü günde bu takımı destekleyen taraftarımızla övünürdük. Biz rakip takıma oley oley çeken taraftarla değil, bu takıma 23 puanı oley oley çektiğiniz Nazilli takımının oyuncuları toplamadı. Burnumuz kırıldı, kafa tasımız çatladı, parmağımız kırıldı, bir gözümüzü kaybetme tehlikesi yaşadık hepsini benim takımım benim arkadaşlarım yaşadı ve bu puanları öyle topladık" dedi

"5 YILDIR ÇOK BAŞARILI OLDUĞUMUZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

Kaptan Mert Caymaz açıklamaına ise şöyle nokta koydu "Ve son olarak herkesten tam 5 yıldır futbolcusuyla, hocalarıyla, yönetimiyle çok başarılı olduğumuz için çok çok özür diliyorum"

Editör: Pusula Gazetesi