Ziraat Türkiye Kupası 1.tur maçları sona erdi. Zonguldakspor'un eski takım kaptanı Suat Kerçin yeni sezonda formasını giydiği BAL ekiplerinden Siirtspor formasıyla Ziraat Türkiye Kupası maçında oynadıkları 47 Mardinspor maçına kaptan çıktı. Kaptan Suatlı Siirtspor rakibini deplasmanda 2-0 yenerek 2.tura yükseldi.

Zonguldakspor'da forma giyen bir diğer futbolcu Ereğli doğumlu Emrah Ergür ise yeni sezonda transfer olduğu BAL ekiplerinden Yeni Amasyaspor forması ile Sinopspor'a karşı oynadı. Emrahlı Yeni Amasya rakibine 4-2 yenilerek kupadan elendi.

Suat Kerçin ve Emrah Ergür ile geçtiğimiz sezon formasını giydiği ve şampiyonluk yaşadığı Yeni Orduspor'un (Güzelorduspor) Teknik Direktörlüğünü sürdüren Cahit Terzi ise Ziraat Türkiye Kupası maçında Arsinspor'a karşı sahaya çıktı. Cahit Terzili Yeni Orduspor deplasmanda normal süresi 1-1, uzatma dakikaları 2-2 biten maçta Arsinspor'da penaltı atışları sonunda 5-3 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi.

Zonguldakspor'un eski takım kaptanı Suat Kerçin Siirtspor forması altında tur atlayarak coşkarken, yine Zonguldakspor forması giyen Yeni Amasyasporlu Emrah Ergür ve Zonguldakspor'a şampiyonluk yaşayan Teknik Direketör Cahit Terzi Yeni Orduspor ile elenerek büyük şok yaşadılar.

BARTINSPOR TUR ATLADI
Komşu takım Bartınspor ise saha ve seyircisi önünde Türk Metal Kırıkkalespor'u 2-1 yenerek 2.tura yükseldi.

47 Mardinspor : 0 Siirt Spor : 2

Arsinspor-Yeni Orduspor: 5 - 3

Sinopspor-Yeni Amasyaspor: 4 - 2

Bartınspor-Türk Metal Kırıkkale: 2 - 1

Editör: Pusula Gazetesi