Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor çok kritik bir galibiyete imza attı. Ligin 17'nci haftasında Devrek İlçe Stadı'nda Çorum FK'yı konuk eden Zonguldakspor altın değerinde 3 puan aldı.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Manisa FK'ya 4-0 gibi farlı skorla yenilerek büyük bir moral bozukluğu yaşamıştı. Bu yenilgiyi unutturmak ve yeni bir sayfa açmak için hafta içi idmanlarda sık sık konuşma yapan Teknik Sorumlu Barış Şeref futbolcuların Çorum FK maçına en iyi şekilde motive etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Zonguldakspor Sinan Uzun ile ilk 20 dakikada net 2 pozisyon yakaladı, Sinan bu pozisyonları değerlendiremedi. Rakip Çorumspor'un da 2 etkili vuruşunu Kaleci Sinan Ören başarıyla önlerken ilk yarı karşılıklı ataklarla 0-0 sona erdi.

ÇORUM FK PENALTI KAÇIRDI

Rakip Çorum FK ikinci yarıda daha etkili olmasına rağmen Zonguldakspor defansı rakip futbolculara net pozisyon vermedi. Ancak 57'nci dakikada Ali Fırat rakip oyuncuyu düşürünce Çorum FK penaltı kazandı. Penaltıyı Çorum FK'de Sinan Kurumuş auta atınca öne geçme fırsatını kaçırdı. Kırmızı-lacivertli ekip bulduğu pozisyonları ise değerlendiremedi.

ÇORUM FK'NIN İPİNİ KAPTAN HAKAN ÇEKTİ
Karşılaşmanın hakemi 90 dakika sonuna 3 dakika uzatma ekledi. 90+3'üncü dakikada Zonguldakspor'un ceza sahası yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşta topun başına Kaptan Hakan Çevik geçti. Hakan'ın attığı serbest vuruşta top barajı geçerek kalecinin sağından alt filelerle buluştu ve bu golle Zonguldakspor 1-0 öne geçti. Gülün ardından Zonguldaksporlu futbolcular, yedek kulübesi ve teknik heyet büyük bir sevinç yumağı oluşturdu. Maçın hakemi ise golle birlikte maçı bitirdi.

Zonguldakspor, Çorum FK karşısında 90+3'üncü dakikada Kaptan Hakan Çevik'in attığı frikik golü ile altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. Kırmızı-lacivertli ekip bu galibiyetle 17 puanla 11'nci sıraya yükseldi. Zonguldakspor 30 Aralık tarihinde deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak.