Zonguldak'ın büyükşehir olması halinde küçük belde belediyelerinin kapanması gündemde. Çaycuma İlçesi Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın, beldede yaptıkları ortak toplantı sonucunda Bartın'a bağlanmak istediklerini söyleyerek TBMM'ye başvuruda bulunmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu da yaptığı açıklamada şöyle dedi; "Hedef bölünerek küçülme değil. Hedef büyük Zonguldak olmalı. Yıllardır Zonguldak büyükşehir olsun diye toplumun tüm kesimlerinden sesler yükselir ve destek bulur. Şimdi büyükşehir nüfus şartı 500 bine iniyor. Zonguldak için büyükşehir kapıları açılıyor. Bu Zonguldak için bir fırsattır.
Bununla birlikte bazı tartışmalar da kamuoyunda başladı. 'Ereğli il olsun' diyenler. 'Biz büyükşehir olmak istemiyoruz Bartın a bağlanalım' diyenler. Hatta 'biz ilçe olalım' diyen birçok beldeler.
Peki sonuç ne olur? Zonguldak içinden bir il daha veremez. Kimse Bartın'a geçemez. Beldelerin ilçe olmasıyla ilgili bir düzenleme de şimdilik görünmüyor. Zaten küçük ilçeler de bir fayda getirmez.
Bizlerin asıl hedefi ne olmalı? Bana göre hedef BÜYÜK ZONGULDAK olmalı. Zonguldak'ı büyütmek olmalı. Ne kadar büyük Zonguldak olursa sesimiz de o kadar gür ve güçlü olur. Küçülen bir Zonguldak fayda getirmez. Zaten sorunlar yumağı olan bir ilde yaşıyoruz. Lütfen bu tür kısır döngülerle uğraşmayalım. Enerjimizi Zonguldak a hizmet için harcayalım"

Editör: Pusula Gazetesi