Okulda bugüne kadar toplanan 2 çuval plastik kapak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Çaycuma Şubesine teslim edilerek kapakların tekerlekli sandalyeye ve diğer medikal malzemelere dönüşmesine katkı verdi.

Kapakların nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi veren okul yönetimi;"Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişilerin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasında tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak yürütülen bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturacak.

Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu öğrencileriyle birlikte topladıkları kapakları Çaycuma Omurilik Felçlileri Derneği Şubesine teslim etmekten onurlu ve gururludur. Gelin sizler de bu sosyal sorumluluk projesine destek vererek engelli vatandaşlarımızın daha özgür olabilmelerine katkı sağlayın"denildi.

Editör: Pusula Gazetesi