Ancak dijital baskıda kullanılan kanvasın özellikleri biraz daha farklıdır. Dijital makine baskısı ile elde edilen renkler ve canlılık her ne kadar kanvas kumaşı üzerinde güzel dursa da, yağlı boya etkisi veremez. Yağlı boya ile yapılan tablolarda canlılık ve derinlik daha belirgin olarak göze çarpar.

Dışarıdan bakıldığında farklı ayırt etmek biraz güçtür denilebilir.

Kanvas Tablo Satın Alırken Bunları Göz Önünde Bulundurun

Dijital baskı makinelerinden elde edilen tabloları hangi firmadan aldığınız önemlidir. Piyasada bu işi yapan firma sayısı çok olduğu için kanvas tablo satın aldığınızı zannedebilirsiniz.

Firmanın kullandığı malzemelerin orijinal olması ve baskı makinelerin de malzemeler ile uyumlu olması gerekir. Baskı makinesinin kalitesinin güçlü olması, satın alacağınız tablonun değerini artıracaktır.

Seçtiğiniz firmanın sitesini ziyaret ettiğiniz zaman binlerce çeşit resim seçeneğini sizlere sunması gerekir.

Satın aldığınız kanvas tablonun bakımını düzenli olarak yapmanız gerekir. Haftada ya da ayda bir kere nemli bir bez ile silmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca doğrudan güneş ışınlarına tablonuzu maruz bırakmayın. Her ne kadar kanvas özellikli tablolarda renkler yıllar boyunca canlılığını korusa da güneş ışınları, renklerin solmasına neden olabilir.

Aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamların tabloya bir etkisi bulunmaz. Çerçeve seçimini sitenin siz sunduğu seçeneklere göre belirleyebilirsiniz. Eğer ahşap çerçeve seçeneği varsa, mutlaka ahşaptan yana tercihinizi yapmalısınız. Çerçevesiz olarak da tablolarınızı kullanabilmeniz mümkündür.

Satın aldığınız tabloda bir yıllık süre içerisinde renk bozulmaları oluyorsa, tabloyu iade etmenizi öneririz. Orijinal bir tabloda renkler canlılığını yıllar boyunca korur.

Tablolarınızı dış etkilerden zarar görmeyecek bir yere asmanızı öneririz. Ayrıca aplik aydınlatmalar ile tablolarınızı aydınlatabilir, daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tablonuzun temizliğinde asla kimyasal madde kullanmayın. Deterjan ya da türevi kimyasal madde kullanımı, tablonun zarar görmesine neden olabilir.

Tabloda.com sitesinden satın alacağınız tüm ürünler garantilidir. http://www.tabloda.com/ sitesini ziyaret ederek, birbirinden güzel tablo modellerini inceleyebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi