Zonguldak'tan yurt içi uçak seferlerinin başlatılamaması ve yine THY'nin Zonguldak Almanya arasında uçmamasına tepkiler devam ediyor. Alman Hava Yolları'nın yüksek fiyat olmasına karşın yaz döneminde haftada altıya çıkan seferlerini hatırlatan Memur-Sen Çaycuma Temsilcisi Kenan Tunç; "kanadın mı kırık THY?" diye sordu.

İşte o yazı

"Germania Havayolları Zonguldak Havaalanına iniş yapıyor ve yaz sezonu seferlerini arttırabiliyor da bizim Türk Hava Yolları hala neden nazlanıyor anlamak mümkün değil.

Germania uçaklarının inip kalktığını görünce hala buraya risk gözüyle bakan THY'na şunu demeden geçemiyoruz:

Zonguldak'a Alman'ın Germania'sı uçabiliyor da, kendi ülkemizin kurumu olarak sen neden uçamıyorsun, yoksa senin kanadın mı kırık ey Türk Hava Yolları ?

Havaalanımıza şehit cenazelerimizin çok rahat bir şekilde indiğini gören THY yetkilileri, acaba bu uçuşları ne zamana kadar görmezden gelecek ?

Risk misk lafları hep hikaye. Risk varsa Germania uçakları nasıl iniyor ? Şehitlerimizi getiren uçaklar nasıl iniyor ?

Risk, Zonguldak'ı kabullenemeyen zihniyetlerde !

Risk, Zonguldak'ı yok sayanlarda !

Biz yine de iyi niyetle duyarlı yüreklerin sesi olarak, sesimizi duyacak duyarlı muhataplarımızdan Zonguldak Havaalanının bir an evvel iç seferlere açılmasını bekliyoruz.

Zonguldak, çevresindeki illerle birlikte gurbette en çok insanı bulunan şehirlerimizden biridir. Almanya, İstanbul, Bursa, Trabzon, Antalya, Ankara Seferleri bu şehrin çok büyük bir ihtiyacıdır..

Haydi artık sevindirin şu güzel insanları. Yaz ayında başlasın hem dış hem de İç seferler. Sonuçta bedava da taşımayacaksınız. Hem siz kazanacaksınız, hem de Zonguldak...

Bu yönde kararlı istek ve mücadelemiz saygıdeğer halkımızla birlikte devam edecektir.

Karaelmas diyarı Zonguldak için var mısın yok musun ey Türk Hava Yolları ?

Germania'dan geri kalmayacağını, gerçek gücünü göstermeye var mısın ?

2017 yaz ayı uçuş sezonunda Zonguldak Çaycuma Havaalanında seni çiçeklerle karşılayalım, var mısın?"

Editör: Pusula Gazetesi