Kanada'ya gelmeden önce bilmediğiniz bir ülkeye dair pek çok sorunun kafanızı karıştırması oldukça doğal. Önemli olan bu sorulara doğru yanıtlar bularak süreci kusursuz bir noktaya taşımaktır.

Kanada vizenizi alarak Kanada yolculuğunuza başladığınızda herhangi bir şehir ya da eyalet sınırlandırması ile karşılaşmazsınız. Daha açık bir ifade ile Toronto'da eğitim alacaksanız Vancouver ya da Montreal şehirlerini de gönlünüzce gezebilirsiniz. Böylelikle eğitimden arta kalan zamanlarda Kanada'yı keşfe çıkabilirsiniz. Pasaportunuzu ve öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurduğunuz sürece hiçbir sorun ile karşılaşmadan gezebilirsiniz.

Kanada Vizesi Ne Kadar Geçerlidir?

Kanada'da eğitim almak isteyen öğrencilerin elde edebileceği Kanada vizesi için süre genel olarak eğitim süresi ile bağlantılıdır. Yani 3 yıllık bir okula kabul almışsanız vize sürenizin 3 yıl olacağı ön görülür. Ancak bazı beklenmedik olaylar ya da okulda üstün başarı göstermeniz bu sürelerin değişkenlik göstermesine neden olabilir.

Okulda çok başarılı olup 2,5 senede okulu bitirmeniz halinde vizenizin mezuniyet tarihiniz itibarı ile sona ereceği kabul edilir. 90 günlük bir uzatma ya da ayrılma hakkınız olsa da kural genel olarak bu şekildedir. Okulu uzatmanız halinde ise 1 yıllık uzatma hakkı verilir. Böylelikle herhangi bir mağduriyet yaşamadan derslerinizi tamamlamanız sağlanır. Bu süreler tamamlandıktan sonra Kanada'da çalışma iznine başvurmak için farklı girişimlerde bulunabilirsiniz.

Kanada'da Okul Sonrası Kariyer

Kanada'da okul sonrası kariyerinizi sürdürmek istiyorsanız sizi birbirinden kaliteli seçenekler bekler. Aslında bu seçeneklerin okulunuza göre daha da çeşitleneceği söylenebilir. Okulu tamamladıktan sonra size sunulan staj imkanını kullanır ve başarılı olursanız Kanada'da yaşamaya devam edebilirsiniz.

Kanada'da okul sonrası kariyerin hemen her uluslararası öğrenci tarafından tercih edildiği düşünüldüğünde sizin de bu konuda girişken olmanız gerekir. Zira çalışma izni almak Kanada vizesi almaktan çok daha kıymetlidir. Gelir seviyenizin ciddi manada yükseleceği ve başarılı bir yaşamınızın olacağı Kanada'da fırsatları iyi değerlendirmenizi öneriyoruz. Bunu yaparken danışmanlarımızın bilgi birikiminden de yararlanabilirsiniz.

https://www.kanadakulturmerkezi.com/kanada-vizesi/