Zonguldak'ta hakem camiası her geçen gün büyüyor, gelişiyor. 2018 Mart ayı içinde gerçekleştirilen aday hakem kursunun ardından başarılı olan ve il hakemliğine geçiş için kriterleri tutan aday hakemlere yönelik İl Hakem Kurulu tarafından atletik test ve kural bilgisi sınavları uygulandı. Test ve sınavlarda başarılı olan lise mezunu, 18 yaşını doldurmuş, belirli sayıda müsabakalara çıkan hakemlerin kısa süre içinde dosyaları Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından TFF'ye gönderildi. TFF tarafından onaylanan aday hakemler, il hakemliğine terfi ettirildi. Terfi eden 15 hakemin içerisinde 2 de bayan hakemin bulunması terfileri daha değerli hale getirdi. TFF tarafından son olarak il hakemliğine terfi olan 15 hakem ile birlikte Zonguldak'ta il hakemi sayısı 92'ye yükseldi. Zonguldak'ta 92 olan il hakem sayısı yıl sonu Klasmana terfi edilecek hakem il kontenjanı açısından büyük önem taşıyor.

İŞTE YENİ İL HAKEMLERİ: Ozan Kiren, Ekrem Kırdar, Ertuğurul Göktaş, İslim Çakmak, Barlas Gültekin, sezgin Karaman, Mert Tunç, Umut Doğan, Orhan Yıldırım, İzem Nazife Canbaz, İsmail Sağlam, Gökhan Çomçalı, Enes Can Yaka, Emre İşçioğlu, Başak Seda Bayram.

FİFA ATLETİK TESTLER DEVAM EDİYOR

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı ve kurul üyeleri, TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya ve yönetimi hakemlerin eğitim ve gelişimine büyük önem verirken atletik ve yazılı sınavların sayıları da artıyor. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Klasmana terfi edebilecek hakemler için de büyük önem taşıyan atletik testler devam ediyor. 9 Mart Cuma günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda Klasmana teklif olabilecek İl Hakemlerine yönelik FİFA Atletik test düzenlenmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştı. Zonguldak İl Hakem Kurulu bu testlere ara vermeden devam etmeyi planlarken, FİFA Atletik testlerin üçüncüsünün 9 Nisan 2019 tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda 18.30'da yapılacağı açıklandı.

Editör: Pusula Gazetesi