Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ile Türk Kızılayı Çaycuma Temsilciliği tarafından düzenlenen "Geleneksel Çaycuma Kan Bağışlıyor, Hayat Kurtarıyor" kampanyası dün gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterirken; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Cemal Ceyhun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve Şube Müdürleri, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şendoğan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Serhat Dereli, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Bünyamin Bostancı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanvekili İzzet Kalembaşı, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılayı Çaycuma Temsilcisi Raci Sönmez, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oktay Aksoy, Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda belediye personeli de katılanlar arasındaydı.

KEÇELİ: "ÇAYCUMA, HER ANLAMDA ÖN PLANDA OLDU"

Kanın bağışının önemini anlatan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, "Çaycuma, her anlamda bölgesinde ön planda olmuş ve öne çıkan ilçelerden birisi olmuştur. Kan bağış kampanyasının Çaycuma'da yaptığımız en önemli etkinliklerden birisi olduğunu düşünüyorum. Kan bağışı, bir hayat kurtarmanın ve insana yapılabilecek en büyük yardımların başında geliyor. Şu an farkında değiliz, ama Türkiye'nin ya da dünyanın dört bir yanında kan bulamadığı için sıkıntı yaşayan insanlarımız vardır. Bugün Türkiye'nin öteki ucundaki kişiler sıkıntı yaşıyor, gelecekte bizlerin kan ihtiyacından dolayı sıkıntı yaşamayacağımızın hiçbir garantisi yok. Kanın ne zaman, nerede, kime ihtiyaç olacağı hiç beli olmaz. Dara düşmeden aslında kan bağışımızı ve stokumuzu artırmak zorundayız. Kızılay, her Cuma günü ilçemize geliyor. Düzenli bir kan bağış gönüllüsü insanımız oluşmuş. İnşallah bu etkinlikte de iyi miktarda kan bağışı sayısına ulaşılır. İnsanlarımıza kan verip can vermeye vesile olmuş oluruz. Etkinlikte emeği geçenlere ve Kızılay gönüllüleri ile kan verecek vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KANTARCI: "KANIN ÖNEMİNİ ANLAMAYA GEREK YOK"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, ilçenin güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Kanın ne derece önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Allah, milletimizi felaketlerden, zorluklardan korusun. Normal kan ihtiyacı dışında bize kan ihtiyacı göstermesin. Özellikle deprem gibi afetlerden bizi uzak tutsun. Bizler de kötü günleri düşünerek, kendi aramızdaki dayanışmayı artıralım. Bu tür etkinliklerle Kızılayımızın Çaycuma'da yine rekor bir kan toplanmasını diliyor, emeği geçenlere ve bağışa katılanlara gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

AYGÜN: "KIZILAY'IN 150'NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ"

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün de, Kızılay'ın 150 yıl önce kurulan köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, "Kan, dünyada yapılamayan tek ilaç. Bu nedenle hepimizin birer kan bağışçısı olma mecburiyeti var. Çünkü bugün bana, yarın sana. Kime, ne zaman kanın ihtiyaç olacağı belli olmaz. Bu nedenle Çaycumalı hemşehrilerimizin kan bağış kampanyasına katılmalarını istirham ediyorum. Zaten Çaycumalılar, bizim kampanyalarımıza oldukça destek veriyor. Hem sivil toplum kuruluşlarımız, hem idari amirlerimiz hepsi kampanyanın içinde. Türk Kızılayı, 1868'de Hilal-i Ahmer olarak kuruldu. Osmanlı savaşlarında geri hizmetlerinde olmak üzere her türlü yardım amacı ile kuruldu. Aynı zamanda Kızılay'ın 150'nci kuruluş yıldönümü kutluyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kan bağışı akşam geç saatlere kadar devam etti. Türk Kızılayı Çaycuma Temsilcisi Raci Sönmez ve Kızılay gönüllüleri, gün boyu bağışçılarla ilgilenerek yardımcı oldu.

Kampanyada 220 ünite kan toplandı.

Editör: Pusula Gazetesi