Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak 1 Nolu Şubesi'nin 5'inci Olağan Genel Kurulu, Cumartesi günü Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör'ün yaptığı kongrede, Kamuran Aşkar ile Sadullah Eryiğit'in listeleri yarıştı.

151 delegenin oy kullandığı seçimler sonucunda 79 oy alan Kamuran Aşkar, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanlığı'na seçildi. Diğer aday Sadullah Eryiğit 69 oy alırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Kamuran Aşkar, kıl payı başkanlığa seçildi.

Kamuran Aşkar, 6 oy eksik alsa başkan seçilemeyecekti.

Bakan seçilen Kamuran Aşkar, kongrenin ardından yaptığı teşekkür açıklamasında, şunları söyledi:

"17 Kasım 2018 tarihinde yapılan Zonguldak Eğitim Bir-Sen kongresinde;Emeğin kutsallığına ve Vefanın hatırlamak değil,unutmamak olduğunu bilerek yeni dönemde görevi bizlere tevdi eden bütün delege dostlarımıza teşekkür ederim.
Kongreden önce belirttiğim gibi;bu kongrenin tek kazananı Eğitim Bir sen ve Memur senimiz olmuştur.Bundan sonra bize yakışan tüm üyelerimizi kucaklayarak ZİRVEDEN YENİ UFUKLARA hedefine koşmak olacaktır.
Bu kongre REKABETİN REHAVETTEN DAHA İYİ olduğunu göstermiştir,Bundan sonra aynı rekabeti rakip olarak değil,Sendikamıza değer katmak olarak kullanacağımıza inanıyorum.
Kongremize katılan sayın Milletvekilimiz Hamdi Uçar beye,Ak parti il başkanımız Zeki Tosun beye,Saadet Partisi il başkanı Sadık Kar beye ,Ak part Merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan beye,Memur sen e bağlı iş kolu başkanlarımıza,çok değerliBürokratlarımıza,misafirlerimize,delegelerimize,tüm Gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürler...
"Vakit artık konuşma değil icraat vakti" sloganı ile tüm Eğitim çalışanlarının Sesi olma zamanı.
Teşekkürler ...."

Editör: Pusula Gazetesi