Ak Partili Belediye Meclis üyelerini eleştiren ve Zonguldak Belediyesi'nin çalışmalarını yetersiz bulan MHP İl Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner:

"SAMİMİYETSİZLİK GÖRÜYORUM"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı ve MHP Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner 2 Ocak Pazartesi günü, Zonguldak Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan protestoları dile getirerek Ak Partili Meclis üyelerini eleştirdi ve Zonguldak Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaların yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Belediye Meclisinde bulunma amaçlarının Zonguldak halkına hizmet olduğunu hatırlatan Yalçıner; "Ak Parti Meclis Üyelerinin açmış olduğu pankartlar ve hitap tarzları hiç hoş olmamıştır. Çok üzüldüm ve şaşkınlık içerisinde izledim. Seçilmiş bir Belediye Başkanının istifaya davet edilmesi, pankart açılarak protesto edilmesini çok yanlış buluyorum. Zonguldak Belediyesi'ne destek olunması ve halkın mağduriyetinin aşağı çekilmesi konusunda yardımcı olmaları gerekir ama maalesef mecliste kameralar karşısında tartışılıp dışarıda iyi olunuyor. Ben burada bir samimiyetsizlik görüyorum" dedi.

"BİZLERİN MECLİSTE BULUNMA AMACI, HALKA HİZMETTİR"

Belediye meclisinde yaşanan olayların hiç hoş olmadığına vurgu yapan Yalçıner; "2 Ocak Pazartesi günü Zonguldak Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Ak Parti Meclis Üyelerinin açmış olduğu pankartlar ve hitap tarzları hiç hoş olmamıştır. Çok üzüldüm ve şaşkınlık içerisinde izledim. Seçilmiş bir Belediye Başkanının istifaya davet edilmesi, pankart açılarak protesto edilmesini çok yanlış buluyorum. Bunun cevabını yerel seçimlerde halkımızın en güzel şekilde vereceğine de eminim. Bizlerin o mecliste bulunma amacı, Zonguldak halkına hizmet getirebilmektir. Birbirimizle tartışarak zaman kaybetmemeliyiz. Mecliste tartışma yapan arkadaşlarımız biri genelde, diğeri yerelde iktidar olan meclis üyeleri arkadaşlarımız bu şekilde davranmak yerine iktidar partisi olarak eğer Zonguldak halkını ve esnafını gerçekten düşünüyorsalar belediyemizin eksik olduğu yerlerde el birliği ile yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu yapılan birliktelik, Zonguldak halkına yansıyacaktır. Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeleri olarak belediyemizin birçok konuda eksikliklerini ve yetersiz olduğunu biliyoruz ama her zaman söylediğimiz gibi halkımız için onların menfaatine huzuruna mutluluğuna olacak güzel çalışmalarını destekçisi olacağımızı söylüyoruz. Ogün tartışılan katı atık bedelleri konusunda iktidar partisinin Belediye Meclis Üyeleri eleştirmek yerine neler yapabiliriz tartışmasını yapmasını beklerdim. Gerçekten bu konuda Zonguldak esnafının mağduriyeti söz konusudur" ifadelerine yer verdi.

"ZONGULDAK BELEDİYESİ HER ANLAMDA YÖNETMELİĞE UYUYOR MU ?"

Belediye meclis üyeleri "kameralar karşında başka dışarıda başkalar" diyerek samimiyetsiz bulduğunu belirten Yalçıner; "Bununla ilgili hep birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gidilerek katı atık bedelleri konusunda Zonguldak Belediyesi'ne destek olunması ve halkın mağduriyetinin aşağı çekilmesi konusunda yardımcı olmaları gerekir ama maalesef mecliste kameralar karşısında tartışılıp dışarıda iyi olunuyor. Ben burada bir samimiyetsizlik görüyorum. Söylemlerle eylemler çatışmaktadır. Bizler farklı siyasi partinin meclis üyeleri olabiliriz ama orada halka hizmet amacımız da gerçekten samimi olmalıyız. Genel siyaseti zaten teşkilatlarımız da yapıyoruz. Gündemde olan katı atık bedelleri gerçekten çok yüksektir. Merkezdeki bir işyeri ile Asma veya Dilaver'de ki bir iş yeri aynı tutuluyor. "Yönetmelik bu şekilde bizde buna uymak zorundayız" deniliyor. Acaba Zonguldak Belediyesi her anlamda yönetmeliğe uyuyor mu bu konuda yönetmelik öne sürülüyor. Birçok ilde uygulanmayan bu yönetmelik burada uygulanıyor, tepkiler üzerine aşağıya çekilen katı atık bedelleri üzerinde çalışmaların devam edeceği söyleniyor. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyeleri olarak bunun takipçisi olacağız. Her zaman halkımızın ve esnafımızın mağdur edilmeden hizmet alabilmesi yönünde tavrımız net olacaktır. Zonguldak zaten gün geçtikçe içinden çıkılmaz yaşanması zor bir şehir haline gelmiştir. Çözülemeyen Lavuar alanı ,dere ıslah çalışması,hava alanı, filyos projesi, şehir içi trafik ve tüneller gibi çözülemeyen projelerin yanında 2014 yerel seçimlerinde yollarımızın iyi olmadığını anlatırken bugün geldiğimiz noktada doğalgaz çalışmaları yüzünden birçok mahalledeki yollar berbat durumdadır. Şimdi kış ayındayız ve kar yağdı normal havada yürümek bile zorken bu şartlarda çok daha kötü, bırakın yollarda yürümeyi Gazipaşa'da kaldırımlarda dahi yürürken çamur içindeyiz. Benim kendi mahallem Tepebaşı Mahallesi Mayıs ayından beri çalışmalar bittiği halde parke taşları kenarlarda duruyor ve hala daha taş döşemesi yapılamadı. Bunun gibi birçok mahallenin de aynı durumda olduğunu biliyorum. 2016 yılında Zonguldak'ta büyük projeleri konuşmamız gerekirken hala daha yapılamamış yollarımızdan konuşmamız çok üzüntü vericidir. Bu durumu en iyi değerlendirecek olan yine Zonguldak halkıdır. Zonguldak artık zaman kaybetmeden bürokrasi ile sivil toplum örgütleri ile milletvekilleriyle, Belediye başkanıyla el ele verip Zonguldak için çalışmak mecburiyetindedir. Sonuçta bizler de burada yaşıyoruz, bu sıkıntıları bizlerde çekiyoruz. Belediyenin önünü tıkamak yerine iktidarın gücünü kullanarak destek olunmalıdır. Belediyeye işlevsiz hale getirerek "Biz alalım o zaman yapalım" denilmemelidir. Şimdi hemen vakit kaybetmeden Zonguldak halkı için bunlar yapılmalıdır " ifadelerini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi