ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde, tek katlı evde sobadan çıkan yangında 82 yaşındaki Kezban Kardeş, kalp hastası eşi 85 yaşındaki Sait ile epilepsi hastası torunu 31 yaşındaki Samet Kardeş'i, komşularının yardımıyla alevlerin arasından çıkardı. Dumandan etkilenen dede ve torunu hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 09.30 sıralarında Kuzyaka Mahallesi'nde Kezban-Sait Kardeş çiftinin evinde meydana geldi. Kezban Kardeş, sabah saatlerinde ısınmak için sobayı yaktıktan sonra kömür almak için dışarıçıktı. Sobadan çıkan kıvılcımın yerdeki halı ve koltukları tutuşturmasıyla yangın çıktı. Evde bulunan emekli madenci kalp hastası Sait Kardeş ve epilepsi hastası torunu Samet Kardeş, tutuşan eşyaları söndürmeye çalıştı. Bu sırada içeri giren Kezban Kardeş, eşi Sait Kardeş'i, ardından komşularının yardımıyla kriz geçiren torunu Samet Kardeş'i çıkardı. Eşyaları kurtarmak için tekrar içeri giren Sait Kardeş, eşi ve komşuları tarafından ikinci kez evden çıkarıldı.

Gelen 112 Acil ekibi, sağ ayağından yanık oluşan ve dumandan etkilenen Samet Kardeş ile dedesi Sait Kardeş'e müdahale etti. Dede ve torunu, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın da itfaiye tarafından söndürüldü.

Evlerinde hasar oluşan, eşyalarının bir kısmı da yanan Kezban Kardeş, "Kendi kendime 'Allah'ım bizi ve çocuklarımı sudan-yanıktan koru' diye dua ederdim, başıma geldi" diyerek gözyaşı döktü. Evi dumanların kapladığını görünce içeriye girdiğini belirten Kezban Kardeş, "Torunum sara hastası. Yangın sırasında kriz geçirdi. Onu yangından kurtarmak için dışarıya doğru çektim. Eşim kalp hastası. Koca adamı dışarıya attım. Torunumla uğraşırken eşim eşyaları kurtarmak için yine içeri girdi. 'Girme' dedim girdi içeriye. Tüm eşyalarımız yandı. Biz nereye gideceğiz. Kimsenin yanına gitmem" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi