Kaldırımlar pazaryeri, pazaryeri otopark oldu... paylaşan: pusula67televizyonu

Soğuksu Pazaryeri esnafı, pazardaki boş alanlara dikkat çekerek, kent merkezindeki diğer pazaryerlerinin kaldırılmasını ve burada toplanmasını istedi. Pazarcılar, "Giysi Pazarı'na bir bakın, orada büyük bir facia meydana gelecek. Burada boş alan çok, ama otoparka döndü. Diğer pazarcılar buraya gelmek istemiyorlar. Çünkü pazaryerlerinde büyük rantlar var. Pazaryerinde çeteleşme var, mafyalaşma var. Gelişi güzel paralar toplanıyor. Sayın Valimizden ricamız, bu konuda halkın yanında yer alarak, bu sorunu çözmesidir" dedi.

Zonguldak' şehir merkezindeki Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan Soğuksu Pazaryeri esnafı, pazaryerindeki boş alanlara dikkat çekerek, kent merkezindeki diğer pazaryerleri ile seyyar satıcıların tek bir merkezde, Soğuksu Pazaryeri'nde toplanmasını istedi. Pazarda çok sayıda boş alan ve tezgah olduğuna dikkat çeken pazarcılardan 59 yaşındaki Hakkı Altuntaş, "Giysi Pazarı'na bir bakın, orada büyük bir facia meydana gelecek, bir felaket olacak. Biz defalarca bunu belediyeye ve Valiliğe anlattık. Bir tek emniyetimiz kaldı. Oraya da özel olarak gideceğiz ve bu durumu anlatacağız. Soğuksu'daki PTT'nin önüne bakın, orası da ayrı bir yer. Oraya tezgah açılması yasak. Belediye otobüsleri bile yanaşamaz hale geldi. Belediye orada yıllarca yer işgaliyesi bile almadı. Onun haricinde yollara açılan tezgahlara bir bakın. Halkın geçeceği yer kalmıyor" açıklamasında bulundu.

ALTUNTAŞ: "YETKİNİZ YOKSA ZABITA TEŞKİLATI KALDIRILSIN"

Zabıtanın görevini yerine getirmediğini öne süren Altuntaş, "Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de görevlerini yapmıyorlar. Biz bundan da şikayetçiyiz. Ne desek, 'Yetkimiz yok' diyorlar. Kardeşim bu yetki Çaycuma Belediyesi'nde var, Devrek Belediyesi'nde var. Ama bunlarda yok. Bunlar aynı yönetmeliğe göre yönetilen kurumlar. Neden yetkimiz yok? Yetkisi yoksa zabıta teşkilatı Zonguldak'ta kaldırılsın" ifadelerini kullandı.

"VALİMİZDEN RİCAMIZ, HALKIN YANINDA YER ALARAK BU SORUNU ÇÖZMESİDİR"

Boş alanların otopark olarak kullanılmaya başlandığını ve pazaryerlerinde büyük rantların, çeteleşmenin ve mafyalaşmanın olduğunu belirten Altuntaş, "Pazarda boş alan çok. Burası 1950 yıllarında kurulmuş olan çok eski bir pazaryeri. Köprünün ayağındaki pazarı buraya getirsek, çok güzel olur. Burada onlar için de yer yapıldı. Ancak buraya gelmek istemiyorlar. Çünkü pazaryerlerinde büyük rantlar var. Pazaryerinde çeteleşme var, mafyalaşma var. Gelişi güzel paralar toplanıyor. Bunları biz Valiliğe de bildirdik, fakat şu ana kadar bir sonuç alamadık. Şimdi Sayın Valimiz görevine yeni başladı. Onu ziyaret edeceğiz. Hem 'hoş geldiniz' diyeceğiz, hem de bu sorunlarımızı kendilerine ileteceğiz. Ben yılbaşında tezgahımı kapatacağım ve emekli olacağım. Ama Zonguldak artık güzel bir şehir olsun istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sayın Valimizden ricamız, bu konuda halkın yanında yer alarak, bu sorunu çözmesidir. Açıklamalarından kendisinin devletçi bir insan olduğunu ve halkın yanında olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

İSMAİLOĞLU: "BÜYÜK MARKETLER MANAV REYONLARINI KALDIRIMIN ÜZERİNE AÇIYORLAR"

Şehirdeki dağınık pazar yapısının düzenlenmesi halinde kent merkezinin ferahlayacağını ifade eden 58 yaşındaki pazarcı Hayrettin İsmailoğlu ise, "Bizler daha önceden bu konuyla ilgili belediyemize, Valimize müracaat ettik. Ancak şu ana kadar bir arpa boyu bir ilerleme olmadı. Halkımız gerçekten duyarsız kalıyor. Bizler gibi mücadeleciler olursa belki daha fazla gayret olur diye düşünüyoruz. Köprü altındaki pazaryerinin oradan kaldırılmasını ve Soğuksu Pazaryeri'ne gelmesini istiyoruz. Bunun için gerekli dilekçelerimizi de verdik. Ayrıca bakın büyük marketler manav reyonlarını kaldırımın üzerine açıyorlar. Yaya trafiğini engelliyorlar. Araçlarını dükkanlarının önünde bırakarak aynı şekilde araç trafiğini de engelliyorlar. Sorunlarımız bunlar" dedi.

"BURASI SANKİ PAZAR YERİ DEĞİL, BİR MAHALLE ARASI VEYA BİR OTOPARK HALİNE GELDİ"

Pazaryerindeki boş alanların otopark haline geldiğini ve buna üzüldüklerini, pazarda canlılığın kalmadığını söyleyen İsmailoğlu şöyle devam etti:

"Buradaki araçların kaldırılması için dilekçemizi de verdik. Fakat burası böylece kaldı. Sadece Çarşamba günleri buraya parça kumaş satan pazarcı arkadaşlarımız geliyor. Diğer günlerde tezgah açılmıyor. Burası sanki pazaryeri değil, bir mahalle arası veya bir otopark haline geldi. Sokak ve caddeler seyyar satıcı dolu. Her köşe başında varlar. Zonguldak'ın pazaryeri burası... Gelsinler buraya tezgah açsınlar burada çalışsınlar. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, engellemek gibi bir derdimiz de yok. Kimsenin ekmeğiyle oynamayız, ama bir pazaryeri var ve boş. Burasının kullanılması şehri daha da güzel hale getirecektir."

Editör: Pusula Gazetesi