Sosyal medya fenomeni Yılmaz Kaldırım, Çaycuma'da reklam panolarına bu milletin şanlı tarihinin yazıldığı Çanakkale Zaferi ile ilgili afiş aşarak hayır kampanyasına alet edip bu zaferi küçük ucuz siyasi hesaplarında kullanmaya kalkan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı kınadı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu basit hareketi ile tarihi küçümsediği gibi tarih cahili olduğunu da gösterdi. Ve bunun için kargo ile kendisine bir tarih kitabı gönderdim. Okusun da Çanakkale de bu milletin kendilerinin bugün el ele kol kola girip Türkiye'ye karşı beraber hayır kampanyası yaptıkları emperyalist Avrupa ülkelerine bu ülkeyi teslim etmemek için savaştığımızı öğrensin. Belki utanır özür diler ve bir daha bu şekilde saçmalamaz" dedi.

OLAY NEYDİ?

Çaycuma Belediyesi tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi" nedeniyle caddelerdeki billboardlara asılan kutlama mesajlarına siyaset bulaştı.

CHP'li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın adı ve fotoğrafı ile ilçenin çeşitli caddelerindeki billboardlara, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak Anayasa değişikliği referandumu için yürütülen "hayır" kampanyası kastedilerek "18 Mart, Türk milletinin istiklaline kast eden güçlere karşı 'Hayır' diyerek ayağa kalktığı gündür!" yazıldı.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve yaklaşık 250 bin şehit verilen Çanakkale Zaferi'nin Başkan Kantarcı tarafından siyasete alet edilmesi tepki ile karşılandı.

CHP'li Belediye Başkanı Kantarcı, geçtiğimiz haftalarda Cuma günleri kurulan halk pazarında "hayır çorbası" da dağıtmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi