Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın kaldırım işgallerine karşı aldığı kararı desteklediklerini belirtti.

Kaldırım işgali sorununun çözülürken ikna yönteminin uygulanması gerektiğini belirten Topaloğlu "Biz tüketiciler örgütü olarak, esnafımıza güveniyoruz" dedi.

"UMARIZ BU UYGULAMA ÇAĞDAŞ BİR KENTTE YAŞAMANIN BAŞLANGICI OLUR"

Topaloğlu, kaldırım işgalleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Belediyenin sokak işgallerine karşı 1 Ekim'de almış olduğu kararı destekliyoruz. Tüketicilerimizin, yayalarımızın sokaklarda rahat dolaşması, çok önemli bir husustur. Ayrıca sokaklarımızı işgal eden esnafımız, kendi dükkanını kapatıp başka bir yere gittiğinde kendisi de mağdur olmaktadır. Aynı zamanda özelikle gıda maddelerinin dışarıda teşhir edilmesi sağlık açısından son derece sakıncalıdır. Sokaklar aynı zamanda araçlardan temizlenmelidir. Sokaklarda araçların park edilmesine izin verilmemelidir. Çağdaş bir kent yaratma, çağdaş bir kentte yaşamak hepimizin en doğal hakkıdır. Bu nedenle alınmış olan karar geç olmakla birlikte olumlu bir karardır. Ancak karar sürekli uygulanmalı sulandırılmamalıdır.

Sorun çözülürken ikna yöntemi uygulanmalı, mağduriyetlere yol açmadan çözüme kavuşturulmalıdır. Bu anlamda biz Tüketiciler örgütü olarak, esnafımıza güveniyoruz. Bu uygulama çağdaş bir kentte yaşamanın umarız başlangıcı olur. Biz Tüketici örgütü olarak konunun yakın takipçisi olacağız."

Editör: Pusula Gazetesi