Devrek ilçesinde, yayaların kaldırımları rahatlıkla kullanabilmeleri için uygulamaya konulan Kaldırım İşgali Yönetmeliği 1 Ocak'tan itibaren başladı. Esnafların da mağdur edilmemesi ve teşhir amacıyla dükkan önlerini sınırlı ölçüde kullanmasına müsaade edilen yönetmelikte zabıta ekipleri tarafından kaldırımlarda gerekli ölçümler yapılarak dükkan önlerinde işaretlemeler yapıldı.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum ve Zabıta Müdürü İsmet Uzunsoy ile birlikte kurallara uyup uyulmadığı konusunda incelemelerde bulundu.

Başkan Bozkurt," Kaldırım işgali konusunda kararlı adımlarla geldiğimiz süreçte kurallara riayet eden esnaflarımıza da gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın çağrımıza destek verdiğini görüyoruz ve mutlu oluyoruz. İlçemizin çehresinde toparlanma olmuş. Belli sınırlar içerisinde olmasını rica etmiştik. Esnafımız da belirlenen sınırlara riayet ediyor. İnşallah bu uygulamadan hem vatandaşlarımız hem de Devrek olarak hep beraber memnun oluruz. Vatandaşlarımızın rahatlığı her şeyin önünde geliyor" dedi.


Bazı noktalara konulan parkmetrelerle ilgili de konuşan Bozkurt, "Trafik sıkışıklığının ve gelişigüzel araç parklarının önlenmesi amacıyla başlattığımız parkmetre uygulamasıyla yine vatandaşlarımızın rahatlığı ve şehirde nizamın sağlanmasını amaçladık "diye konuştu.

Başkan Bozkurt, denetimler esnasında ilçemizde eksik gördüğü ve yapılması gerekenlerle alakalı gerekli birimlere talimatlar verdi.