Bartın'ın en büyük ilçesinden daha büyük nüfusa ve ilçelerinden daha fazla seçmene sahip olan Kozcağız Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ın kahvaltı programına Ak Parti İl Teşkilatı ve Merkez İlçe Teşkilatı tam kadro katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belde Belediye Başkanı Zeki Erdoğan'ın yanı sıra Kozcağız merkez ve köy muhtarları da katıldı. Toplantıya damga vuran sözler ise İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Kozcağız Belde Belediye Başkanının yaptığı konuşmalar oldu. İl Başkanı Turhan Kalaycı 23 Aralık 2017 günü Bartın'a gelen Başbakan Binali Yıldırım 'ın konuşma yapacağı spor salonunda "Kozcağız İlçe Olmak İstiyor" pankartının indirilmesi konusuna açıklık getirerek "Hizmet için vatandaşın ayağının paspası olmaya razıyız. Biz hizmet için buradayız. Koltuk sevdamız olmadı, olmayacak. Kozcağızın ilçe olması için kapı kapı dolaşırım. Başbakanlık korumaları tarafından pankart indirildi. Ancak Başbakanımızı karşıladığımızda ben kendisine sözlü olarak Kozcağız hakkında bilgi verdim. Başbakanımızda bir dosya halinde konunun iletilmesini şartları uygun olması durumunda ilçe olabileceğimizi söyledi" dedi.
Ardından konuşan Kozcağız Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaman yaptığı konuşmada "Biz koyun çobanı değiliz. Kozcağız'ın ilçe olma sevdası bende 33 sene önce başladı ve bu mücadele devam ediyor. Daha yaşı 30 olmayan boşta işi gücü olmayan bazı kişiler bizleri suçluyor. Kimse bu yazılanlara itibar etmesin. Yok milletvekili istememiş, il başkanı söylememiş, Belediye Başkanı bu işi kovalamamış diyerek yorum yapanların yazdıklarına itibar etmiyorum. Sizlerde etmeyin biz burada koyun çobanı değiliz" diyerek tartışmalar son noktayı koydu.
Kozcağız Beldesi ilçe olma yolunda çalışmalarını sürdürürken bütünşehir yasası onaylanmadan ilçe olmasına yada olamamasına karar verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi