16 Mart 2018 Cuma günü akşamı Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Program, İstiklal Marşı ve Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Hamza Ayhan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı.

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; "Aziz milletimize Çanakkale Zaferini kazandıran büyük ruhu bir kez daha hatırlamak ve her zaman canlı tutmak içinböyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinlikle aynı zamanda aziz şehitlerimizi rahmet ve dua ile anmayı amaç edindik. Din gönüllüsü arkadaşlarımızdan oluşan bir koro oluşturduk. Bu güzide koro, yaklaşık iki aydır fedakarca çalıştı. Sonuçta ortaya gerçekten çok güzel bir tablo çıktı. İnşallah bu programda koromuzun seslendireceği eserlerle Çanakkale Ruhunu bir kez daha doyasıya yaşayacağız. Koroda yer alan fedakararkadaşlarımızın her birineyürekten teşekkür ediyorum.

Çanakkale Zaferi'nin önemi hakkında bilgilendirme yapması için Karabük Üniversitesi Öğretim üyesi sayın Prof.Dr. Seyfullah Kara hocamızı davet ettik.Değerli hocamız her zamanki gibi davetimizi kabul ederek programımıza teşrif ettiler. Sayın hocamız bizlere Çanakkale Zaferi hakkında özet bir değerlendirmede bulunacak,sayın müftümüz de Çanakkale ve bütün şehitlerimiz için dua edecektir. Değerli hocalarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği olarak bu sene 'Çanakkale Ruhu' konulu şiir yarışması düzenledik. Anadolu'nun her tarafından yarışmamıza büyük bir teveccüh gösterildi. Sonuçlar bu programda açıklanacak. Çanakkale ruhuyla şiir yazıp bizlere ulaştıran vatan sevdalısı bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimize başta olmak üzere cennet vatanımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şu anda Afrin harekatında bulunan kahraman ordumuza muvaffakiyetler niyaz ediyorum".

Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfullah Kara, Çanakkale Zaferi'nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kara, Çanakkale'nin İslam tarihinde büyük dönüm noktası ve varoluş mücadelesi olan üç Bedir'den biri olduğunu söyledi. Prof.Dr. Seyfullah Kara; İslam Tarihinin üç Bedir'ini Bedir Savaşı, Malazgirt Savaşı ve Milli Mücadele ile birlikte düşünüldüğünde Çanakkale Savaşı olarak tanımladı. Çanakkale Ruhu var oldukça İslam aleminin hiçbir zaman yok olmayacağını belirten Kara, bu ruh var oldukça gerektiğinde daha nice Bedir'ler yazılacağını vurguladı.

Çaycuma Diyanet-Sen Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun sunduğu Çanakkale Marşları ve Kahramanlık Türküleri Konserine geçildi. Konser,baştan sona büyük bir ilgiyle izlendi. Şefliğini Hafız Murat Yaşa'nın oluşturduğu Koro, birbirinden güzel marşlar ve kahramanlık türküleri seslendirdi.

Program'da Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen "Çanakkale Ruhu" konulu şiir yarışması sonuçları da açıklandı. Yarışma sonucunda Gazi Albay Hüseyin Kılbaş'a ait Çanakkale Destanı şiiri birinci, İbrahim Şaşma'ya ait Kan Kızılı Beyitler şiiri ikinci ve Mustafa Doğan'a ait Yüzyılın Yüz Akı isimli şiir de üçüncü oldu. Dereceye giren şiirler Çaycuma Filiz Rıfat Güpgüpoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Bedirhan Şık (1.Çanakkale Destanı), Ogün Çıvak (2. Kan Kızılı Beyitler) ve Furkan Gider (3. Yüzyılın Yüz Akı) isimli öğrenciler tarafından seslendirildi. Şiirler ve seslendiren gençler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Çanakkale Marşları ve Kahramanlık Türküleri programı Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun aziz şehitlerimiz ve kahraman ordumuz için yaptığı dua ile sona erdi.

Programa; Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Seçim İşleri Müdürü Ahmet Sarıbaş, Kültür Merkezi Müdürü Ahmet Koraman, Sevgi Evleri Müdürü Mesut Özmekik, KYK Müdürü Ahmet Acar,Çaycuma Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, Bartın Müftülük Şefi Hayrettin Çakır, Bem-Bir-Sen İl Başkanı Veysel Özkan, Bem-Bir-Sen İlçe Başkanı Özlem Kaydır, Sağlık-Sen İlçe Başkanı Ercan Akar,Türk Büro-Sen İlçe Başkanı Savaş Tuluk, Çaycumalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Çay-Der) Başkanı Ramazan Taşdemir, Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Kurttekin, AGD İlçe Temsilcisi Murat Akça, İmam Hatipliler Platform Başkanı Adil Kabacı, Ensar Vakfı Temsilcisi Veli Verim, Çayemder Başkanı Erol Ünlü, okul müdürleri, öğretmenler, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi