İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in TTK'nın Varlık Fonu'na devredilmesi yönünde bir düşünceleri olmadığına inanmadığını ifade etti. TTK'nın Varlık Fonu'na devredileceğini iddia eden Erkmen "Çinli bir şirket yetkilileri daha dün AK Partili Milletvekili Yılmaz Tunç ile birlikte Amasra'da bir müessesede incelemede bulundular. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dedi.

Başkan Erkmen, TTK'nın satışı ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bir maden holding kuruluşunun gerçekleştirildiğini ve TTK'nın da bu kapsama alınıp akabinde hisse satışı yoluyla elden çıkartılacağını söyledim. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayı inkar etmedi. Bakan, "Bir düzenleme olacak fakat TTK'yı bu kapsamda düşünmüyoruz" dedi. Bu açıklama bizim bu anlamda nasıl hassa bir konuyu yakaladığımızı da gösteriyor. Bu noktada bazı arkadaşlarımız, "Böyle bir şey yok, böyle bir şey olmayacak, böyle bir şey doğru değildir" dedikleri olayı böyle bir düzenlemenin varlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bizzat kabul etti. Bu konuyu takip edeceğiz.

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak görevinden ayrılmasaydı hem biraz daha hızlı bu işlerin yürüyeceğini düşünüyordum. Ama bu ayrılıştan sonra Türkiye Varlık Fonu'nun yapısıyla ilgili olarak gelecekle ilgili düşünceler gündeme sokulabilir. Bunun için birazcık beklemek lazım. Ama ben iktidarın şunu her zaman tutum haline getirdiği için rahatlıkla söyleyebiliyorum; akıllarına koydukları şeyden hiçbir zaman vazgeçmiyorlar. Bu da bize şunu gösteriyor; TTK'yı Maden Holding'in bünyesine alıp, almayacaklarını bakıp izleyeceğiz. Ama ben; TTK'yı bu bünyeye alacağını iddia ediyorum.

Çinli bir şirket yetkilileri daha dün AK Partili milletvekiliyle birlikte Amasra'da bir müessesede incelemede bulundular. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Çünkü yapacak olsa bile şu anda tutup bakanlık 'Ben şunu yapıyorum, ben bunu yapıyorum' demez. Olgunlaştırır en son kamuoyunun önüne çıkartır. Bizim görevimiz de, Zonguldak'ın, Zonguldaklıların ve kurumun aleyhinde olan gelişmelere önceden tespit ederek, kamuoyuna uyarıcı görevi yaparak insanlara bu anlamda dikkat kesilmelerini sağlamaktır" ifadelerini kullandı."