Zonguldak İl Özel İdaresi'ne iki yıl önce atamaları gerçekleştirilen 20 memur bugün yemin etti.

İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan törene; İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Genel Sekreter Recep Demirtaş, birim müdürleri ve personel katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, yemin töreninden önce şunları söyledi; "2017 Eylül ayında, İl Özel İdaremize 20 tane memur kadrosu verdiler. Güvenlik soruşturması nedeniyle bunların 2 tanesini başlatamadık. 18 tane göreve başlattık. Bunları kanunen adaylık hazırlayıcı, uygulamalı eğitimlerini verdik. Bugün de devlet memuriyetlerinin asaletini onaylayarak, yemin ederek resmen devlet memuriyetlerine başladılar. Arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasına diliyorum. Bizim nasıl işimiz devlet memurluğu olmalı. Bütün birimlere. Sadece yol şube de değil, strateji de değil, insan kaynakları değil. Hepsi var" ifadelerine yer verdi.

İşte memurların ettiği yemin;

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılap ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlaki insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

Editör: Pusula Gazetesi