Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni bu akşam idrak edeceğiz. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, yayımladıkları mesajlarla "Kadir Gecesi"ni kutladılar.

ULUPINAR: "KADİR GECESİ AYRICA RAMAZAN BAYRAMI'NIN MÜJDECİSİ, RAMAZAN'IN SONUNA YAKLAŞTIĞIMIZIN DA HABERCİSİDİR"

Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kadir Gecesi ile ilgili mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde 21 Haziran'ı 22 Haziran' a bağlayan geceyi Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz. Büyüklük gecesi, şeref gecesi olan birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Kadir Gecesi içinde yapılan ibadetler bin aydan daha hayırlıdır. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimize bu mübarek gecede indirilmiştir. Kadir Gecesini iyi anlayarak, bol bol ibadet ederek, büyüklerimizi, akrabalarımızı ve fakir fukarayı sevindirerek, ebediyete intikal eden geçmişlerimizi rahmetle anarak geçirmeliyiz. Kadir Gecesi, ayrıca Ramazan Bayramı'nın müjdecisi, Ramazan'ın sonuna yaklaştığımızın da habercisidir. Bu vesile Zonguldaklı hemşerilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nı kutluyor, insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah' tan diliyor, saygılar sunuyorum."

AKDEMİR: "BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mübarek Kadir Gecesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, birlik ve beraberliğinin Ramazan ayında daha da güçlendiğini, bu ay içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nin ise bin aydan daha hayırlı bir günde yer aldığını belirterek, şu görüşlerine yer verdi:

"Kuran'ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kur'an-ı Kerim'deki ifade ile bin aydan daha hayırlı olan 'Kadir Gecesi'ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu gece, Allah'ın tüm insanlığa bahşettiği çok yüce bir ikramdır. Ramazan ayının bereketine bereket katan mübarek Kadir Gecesi, dualarla ibadetlerimiz ile daha da anlamlı hale gelecektir. Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevincini yaşarken, Ramazan ayının sonlarına yaklaşmanın üzüntüsünü de yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla, yapılan ibadetler ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemi başta olmak üzere, Zonguldak halkına hayırlara vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."

UYSAL: "KADİR GECESİ'Nİ İDRAK EDECEK OLMANIN MUTLULUK VE SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Kadir Gecesi" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Uysal'ın mesajı şöyle:

"Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecesi'ni idrak edecek olmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz. Her şeyden önce, Kadir Gecesi hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını temenni ediyorum. Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da solumaya başladığımız şu günlerde, Ereğlili hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, Kadir Gecesi'nin ilçemiz, bölgemiz, ülkemiz, İslam dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

SEMERCİ: "KADİR GECESİ, YÜCE ALLAH'IN RAHMET VE BAĞIŞLAMASININ BOL OLDUĞU MÜBAREK BİR GECEDİR"

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Semerci mesajında, "Rahmet ve bereket ayı 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bu gece, bizler için bir lütuf, Yüce Allah'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır. Rabbimizin bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gece olan Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu mübarek gecenin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Bu gecede yapacağımız ibadetlerin ve dualarımızın kabul olmasını, bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine ve gönül dünyalarımıza ışık saçmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin ve bütün İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutlar, bu mübarek gecenin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi