DÜZCE (İHA) - Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkez (KETEM) ekipleri, gezici tanıtım araçlarıyla Akçakocalı kadınlara rahim ağzı ve meme kanserleri konusunda bilgilendirme yapıldı.
Düzce KETEM Merkezi kadınları bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Pazar yerinde Akçakocalı kadınlara sağlık ekipleri tarafından rahim ağzı ve meme kanseri ile ilgili bilgiler aktardılar. Sağlık personeli başında bulunduğu mobil sağlık aracından özellikle kadınları hastalıklara karşı bilgilendirecek video gösterimi yapılırken, pazar yerinde bulunan kadınlara çeşitli tanıtım ve bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.
Söz konusu gezici sağlık bilgilendirme çalışmasıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan sağlık ekibi, ''Aile hekimliklerinde kanser taramaları ücretsiz olarak yapılıyor. 30 yaş ve üzeri bayanlarda rahim ağzı kanseri taraması, 40 yaş üzeri bayanlarda da meme kanseri riskine karşı Düzce Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine götürüp çekimlerini yapıp geri getiriyoruz'' dedi.
Aynı zamanda 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseriyle ilgili tarama yapıldığını ve bunlarla ilgili vatandaşların evlerinde kendi başlarına yapacakları testler dağıttıklarını belirten sağlık ekibi, ''Halkımızı bilinçlendirmek için mobil aracımızla buraya geldik ve bilgilendirici broşürlerimizi dağıttık'' şeklinde konuştu.
Yetkililer Akçakoca'nın pazarı olduğu için, burada kadınların çokça bulunacağını söylerken, burada görüştükleri kadınlardan mamografi çektirmek isteyenlerin bilgilerini alıp randevu koşullarını sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi