Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri" gerçekleştirildi.

Seminer, Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı Konferans Salonu'nda, Kaymakam Ahmet Karakaya'nın katılımıyla düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selma Özdemir, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin iş ve işleyişlerinden bahsederken, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği, yeterli ve gerekli personelin görev yaptığı ve tercihen kadın personelin istihdam edildiği, çalışmaların yedi gün yirmi dört saat esasına göre yürütüldüğünü belirtti. Daha sonra Sosyal Çalışmacı Pelin Çakar tarafından yapılan sunumun ardından katılımcıların konuyla ilgili istek, görüş ve önerileri alındı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, yaptığı değerlendirme konuşmasında, "Sosyal devlet ilkesi çerçevesinde, devletimiz ve hükümetimiz, her zaman vatandaşımızın yanındadır. Şiddet mağduru kadınlarımız ve çocuklarımız sahipsiz bırakılmıyor. Devletimiz aile birliğini korumak için gerekli çalışmaları da yürütüyor" dedi.

Bilgilendirme seminerine; Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Altuntaş, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Resul Kovan, İlçe Emniyet Müdürü Remzi Bayır, ilçe kurum müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi