Panele BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Protokolü, Rektör Yardımcıları, BEÜ Genel Sekreteri, çok sayıda akademisyen ve idari personel ile öğrenciler yoğun katılım sağladı.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Seda Tapdık'ın yaptığı panelde; Dr. Öğr. Üyesi Beyza Erkoç "Şiddet ve Türleri", Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk "Şönim", Avukat Semra Parim "Şiddetin hukuki Boyutu" ve Arş. Gör. Tamer Özsoy Kadına Şiddetin Medya'dan Yansıması: Dijital Şiddet" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

1981 yılından itibaren Birleşmiş Milletler 25 Kasım gününü "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak" ilan etmiştir. Ülkemizde kadın hakları konusundaki hukuki düzenlemeleriyle birçok ülkenin önünde yer alır. Bu adımları daha ileriye taşımak için, kadına yönelik şiddetin bir insan hakları sorunu olmanın yanında toplumu zayıflatan ve yaralayan bir halk sağlığı sorunu olduğunun bilinciyle daha ne yapılabilir, bu sorun nasıl çözülürün arayışında bir parça olarak dış paydaşlarımızla gerçekleştirilen panele katılım yoğun oldu.

Kadına yönelik şiddette sorunun sona ermesi için şiddete karşı bilinç ve farkındalığın geliştirilmesi gerektiğini, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın temel sorunlarından birisi haline geldiğine dikkati çekildiği konferansta; KADES uygulaması anlatıldı ve çeşitli vaka sunumları yapıldı.

Panel Rektör Çufalı'nın konuşmacılara teşekkür belgesi vermesi ve akabinde soru cevap kısmıyla tamamlandı.