Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların bünyesinde görev yapan personellere farkındalığı arttırmak amacıyla 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve 6284 Sayılı Kanun' konulu eğitim semineri Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.
Düzenlenen eğitim seminerine Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen ve yardımcıları, kuruluş müdürleri ve personeller katılırken eğitim seminerinin açılışında konuşan konuşmalarını gerçekleştiren Sökmen, "Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışmaktayız. Devletimiz, bu konuya büyük hassasiyet göstermekte, kadınlarımızın hem iş hem özel hayatlarında daha iyi koşullar altında yaşayabilmelerini sağlamak için her türlü düzenlemeyi hayata geçirmeye çalışmaktadır. İl Müdürlüğü olarak bizler de kadınlar için eğitim, istihdam, bakım, koruma, barınma gibi birçok alanda hizmetler vermekteyiz. Bizler il müdürlüğü olarak ilk önce 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' demeliyiz." dedi.
Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen'in konuşmasının ardından Sosyal Çalışmacı Dudu Erva Atay, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konulu sunumunda şiddetin tanımı ve çeşitleri, ülkemizden ve dünyadan şiddet istatistikleri, kadına yönelik şiddetin çocuklar ve yetişkinler üzerindeki etkileri ve sonuçları, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemiyle ilgili bilgiler aktardı. Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sezgin Küçüktepe ise 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası ve Ulusal Mevzuat' konulu sunumunda kadına yönelik şiddetin Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu ve Türk Medeni Kanunu'ndaki yeri, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kanunu, tedbir kararları ve süreçleri, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmalar ve kadınlara karşı şiddetle mücadelede bireysel olarak yapılabilecekler üzerinde durdu.

Editör: Pusula Gazetesi