Proje kapsamında yayınlanan Kadınlara Yönelik Alternatif Meslek Alanları Araştırması, Çaycuma-Devrek-Gökçebey Havzası Mobilya Sektörü Mevcut Durum Analizi ve Geleceğe Yönelik Beklentiler Rapor ve Kadınların iş hukukundaki Hakları Bilgilendirme Kitabı ve CD'si'nin bölgedeki yerel aktör kuruluşlara, işgücü ve istihdam alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar başta olmak üzere ilgililere dağıtımı tamamlandı.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Genel Sekreter Alper Püren ve Proje Koordinatörü Recep Acar Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret ederek proje faaliyetlerini ve bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundular ve Araştırma raporları ve CD'yi kendilerine takdim ettiler.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık projenin bu güne kadar başarıyla yürütüldüğünün ve kadınların meslek sahibi olmalarında önemli aşamaların kaydedildiğinin altını çizerek "tamamlamak üzere olduğumuz "Kadın Tasarımcılar Çaycuma'yı Değiştiriyor Projesi" kapsamında kadınlarımızın tasarımcı olarak eğitilmelerinin yanı sıra iş hayatında başarılı olmalarını sağlayacak seminerler ve yaptığımız araştırmaların sonuçlarını da kamuoyu ile paylaştık. Çaycumalı kadınlarımız bu konuda önemle kazanımlar elde ettiler. Bizler de projemizin başarısından memnunuz. Projemize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, projemiz boyunca çalışmalarımıza katılan kadınlarımızın da meslek hayatında başarılı olmalarını dileriz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi