Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Zonguldak KOSGEB Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde Kdz. Ereğli Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonunda Cumhurbaşkanlığı 100 günlük icraat programı kapsamında yer alan 'Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi' konusunda bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

PROGRAMA GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Eğitim programına; Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erkin Avcı, Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, Zonguldak Kadın Konukevi Müdürü Sacide Kilci, Zonguldak ÇEKOM Müdürü Rahşan Turgal ve Zonguldak ŞÖNİM Müdürü Selma Özdemir, kadın girişimciler, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kdz. Ereğli Aile Destek Merkezi kursiyerleri ve Kdz. Ereğli Sosyal Hizmet Merkezinden hizmet alan kadınlar katılım sağladı.

Eğitim programı açılış konuşmalarının ardından ilgili İl Müdürlüklerince yapılan sunumlarla devam edip program sonunda yapılan kokteylle son buldu.

YILMAZ: "KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİNİN YAYGINLAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

Programda açılış konuşması yapan Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Gülüzar Yılmaz, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanlığımızın 100 günlük icraat programı kapsamında yer alan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi çalışmasıyla kadın girişimcilerin sayısının artmasına vesile olacak bu tür kooperatiflerin sayısının çoğalması önem arz etmektedir. Kooperatifler, kadınlarımızın eğitimlerini ve mesleki kabiliyetlerini arttırmalarında önemli katkılar sağlamaktadır. Kadın girişimciliğin arttırılması ve kadınlarımızın özgüvenlerinin yükseltilerek dayanışma ortamının sağlanması için kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi, ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır.

Karadeniz Ereğli İlçemizde Sayın Kaymakamımızın destekleriyle kadınlarımızın üretim ve iş hayatındaki etkinliğinin artmasını ve kadın kooperatifçiliğinin yaygınlaşmasını temenni ediyor, eğitim programımıza katılımınızdan dolayı siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz."

Kdz. Ereğli Aile Destek Merkezi Elpek Bezi kursu kursiyerleri eğitim sonrasında kooperatifçilik hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Eğitim sonucunda kursiyerler yöresel elpek bezi üretimi için kooperatif kurma konusunda mutabakata varmışlardır.

Editör: Pusula Gazetesi