Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü ile Kozlu Kaymakamlığı tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde program gerçekleştirildi. Programdan sonra hastanenin Kadın Doğum Servisi'nde yatarak tedavi gören kadınlar ziyaret edilerek, "Kadınlar Günü" kutlandı.

Hastanede görev yapan kadın personellere ve Kadın Doğum Servisi'nde yatarak tedavi gören kadınlara yönelik günün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla; kadın olmanın değeri, kadına yapılan şiddetin önlenmesi, toplumda kadının etkin bir şekilde rol alabilmesi, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin ancak o ülkenin kadınların istihdama katılımıyla mümkün olabileceği konularında farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Ahmet Karakaya ve eşi Özlem Karakaya, BEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof, Dr. Şehmus Ertop, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, BEÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İbrahim Harma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selma Özdemir ile hastane personeli katıldı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, yaptığı konuşmada, "Kadın annedir, topluma bireyler kazandırır. Kadın sevgilidir, yolları gözlenen, çoğu zaman değeri yokluğundan anlaşılan... Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın kardeştir, evlattır sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki, gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınına hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Şüphesiz, kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren davranışlar sona erdiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, kadınlarımıza hak ettikleri imkanlar sağlandığında, bu konuda gerekli toplumsal bilinç oluştuğunda, ülke ve millet olarak geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz ve daha hızlı kalkınacağımız muhakkaktır" dedi.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programı kapsamında; Kaymakam Ahmet Karakaya'nın eşi Özlem Karakaya ve beraberindeki kadın görevliler, Kadın Doğum Servisi'ndeki hastaların ve görev yapan hemşirelerin "Kadınlar Günü"nü kutlayarak, karanfil ve hediyelerini takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi