Zonguldak'ta kaçak ocakları ve kaçak ocakların getirdiği sorunları konu olan 'Lacivert Gece' adlı filmin çekimleri Kozlu Ihsaniye' de devam ediyor.

Filmin baş kahramanı Semih'in babası kaçak ocaklarda çalışırken kolunu yitirir. Filmin bu sahnesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasında çekilirken sette gerçek etkisi yarattı. Kaçak ocakta kolunu kaybeden babanın, oğlu Semih ile hukuki mücadelesi bundan sonra başlayacak.

İŞTE FİLMİN HABERİ...

Zonguldak'ta kaçak ocaklar, kaçak ocak ölümleri ve toplumda yarattığı hezeyanlar 'Lacivert Gece' adlı filmde konu edilecek. Kozlu İlçesi'ne bağlı İhsaniye Mahallesi'nde çekimleri devam eden filmde; babasını kaçak ocakta kaybeden Semih'in verdiği hukuki mücadele işleniyor.

Zonguldak'ta daha önce 'Güven' adlı filmi çeken Muhammet Çakıral, aynı zamanda filmin senaristliğini üstlendi. Yönetmen Çakıral, 'Lacivert Gece'nin madenler ve işçi sınıfı içerikli yapılan en iyi film olmaya aday olduğunu belirterek "Festivallerden sonra televizyonlara satacağız" dedi.

"HEM ZONGULDAK'I ANLATAN, İŞÇİ SINIFINI VE ÖZELLEŞTİRME SONUCU İŞSİZ KALAN İNSANLARIN DRAMINI ANLATAN BİR FİLM"

Yönetmen Çakıral, film ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Toplum içerisinde meydana gelen çöküntü ile bireylerin bozulması, bir takım açmazlıklara girmesi ve herkesin arayış içerisine girmesi konu ediliyor. Burada Semih dediğimiz başrol oyuncusu babasının eski sendikacı olmasını önemsemeyen, babasının yaptığı işi küçümseyen, sendikal mücadeleyi küçümseyen, kendi kafasına göre takılan, orada burada kumar oynayan, iş bulamayan bir adam ama gururlu bir çocuk. Bu adamın banka borçları var, babasından ve karısından gizliyor. En sonunda madende çalışmak zorunda kalıyor. Çünkü bankalar arkasını bırakmıyor. Sonra madende çalışırken kolunu yitiriyor. Kolu kesildikten sonra babası ölüyor. Artık evin yükü üzerine kalıyor. Babasının çalıştığı firmanın kaçak bir maden ocağı olduğu ortaya çıkıyor, firma kan parası ödemek istiyor. Bizim kahraman Semih bunu kabul etmiyor, hukuki mücadeleye başlıyor. Hikayemiz bundan ibaret. Film önümüzdeki yıl vizyona girecek. Festivallerden sonra televizyonlara satacağız. Türkiye'de son yıllarda madende ve madencilikte, işçi sınıfıyla yapılan en dolu bir film olmasını bekliyoruz. Hem Zonguldak'ı hem Kozlu'yu anlatan, işçi sınıfının durumunu anlatan, özelleştirme sonucu işsiz kalan insanların dramını anlatan bir film."

Editör: Pusula Gazetesi