Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kazanın olduğu madenin ruhsatsız ve kaçak olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde göçük meydana geldi. Göçük bölgesine çok sayıda ambulans, afad ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri 1 nolu kömür ocağında çalışma başlatırken, ilk bilgilere göre 7 işçinin göçükte hayatını kaybettiği ve çalışmalarda 1 işçinin ise yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi. Bölgede çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: "Şırnak'ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."

GMİS: TAHLİYİSE EKİBİ HAZIR BEKLİYOR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şırnak'ta yaşanan maden faciasında hala bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, "Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor" dedi. Şırnak'ta bugün kömür madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi yaralı kurtarılmış, 1 işçinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan açıklamada ocağın ruhsatının bulunmadığı açıklandı. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamada bulunan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak'ın da madenle var olduğunu ifade ederek, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına dikkat çekti. Demirci, halen bir işçinin kayıp olduğunu belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait tahlisiye ekiplerinin hazırda beklediğini ifade etti. Demirci, şunları söyledi:

"Zonguldak'ta savunduğumuz konulardan birisi budur. Her zaman dediğimiz gibi iş güvenliği konusunda yaşanan süreç bu tür işletmelerde çıkıyor. Kaçak ocaklarda kar amaçlı olduğu için maalesef iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda gerekli tedbirler alınamıyor. Bu konularda maalesef bizler sendika olarak her zaman gerekli mercilere dile getiriyoruz. Bizim de Zonguldak'taki tahlisiye ekiplerimiz teyakkuzda bekliyor. Orası açık işletme ve toprak kayması meydana gelmiş. Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor. Biz de olayda yaşanan madenci arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz, madencilerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah kısa sürede kayıp olan madenci arkadaşımız da sağ salim kurtulur ümidiyle bizler de Zonguldak'tan gelişmeleri takip ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi