Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu'nun ismi verilen Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Şehit Olcay Kabaklıoğlu'nun ailesini onura edip, şehitleri yad etmek amacıyla tören düzenlendi.

Okulun toplantı salonunda yapılan törene; Kaymakam Serkan Keçeli ve eşi Fatmagül Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şehit Kabaklıoğlu'nun annesi Yeter Keskin ve kız kardeşi Özlem Kabaklıoğlu,okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın başında şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

VERİM; "BÖLGENİN TEK TARIM LİSESİ"

Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Okulun Batı Karadeniz Bölgesi'nin tek tarım lisesi olduğunun altını çizen Okul Müdürü Tekin Verim; "2016- 2017 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuzda 32 tanesi yatılı toplam 108 öğrenci bulunmaktadır. Yine okulumuzda Laboratuar, Veteriner Sağlık ve Tarım Seracılık olmak üzere 3 tane alan bulunmaktadır.Batı Karadeniz de tek olma özelliğini taşıyan okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz Laboratuar teknisyeni, veteriner sağlık teknisyeni, tarım teknisyeni unvanıyla okulumuzdan mezun olacaklarıdır, ama her şey den önemlisi vatanına milletine ,mukaddesatına bağlı ve yeri ve zamanı geldiğinde okulumuza isminin verilmesi ile şeref duyduğumuz Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu gibi vatanı için canını feda etmeye hazır nesiller olarak mezun olacaklarına inancımız tamdır. Yeni açılan bir kurum olarak bizlerden yardımlarını esirgemeyen sayın Kaymakamımız Serkan Keçeli'ye, Milli Eğitim Müdürüm Mehmet Özdemir'e, Nebioğlu Belediye Başkanım Ertan Aydoğan'a teşekkür ediyorum"dedi.

ÖZDEMİR; "ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, şehitlik ve gazilik kavramları en önemli kavramlardan biri olduğunu söyleyerek; " Bizler evlatlarını askere gönderirken Allaha kurban olsun diye başlarına kına yakıp gönderen şerefli bir milletin en son temsilcileriyiz. Bizler bayrağının rengini şehitlerin al kanından alan yer yüzünde bu özelliği de başka hiç bir millette olmayan, bu eşsiz özelliği taşıyan eşsiz bir milletin evlatlarız. Ülkemizdeki bütün okullarımıza, bütün cadde ve sokaklarımıza yeni doğan çocuklarımıza şehitlerimizin ismini versek yine onlara olan borcumuzu ödemiş olamayız. Ama biz yinede üzerimize düşen görevi getirmek amacı ile şehidimizin adını yeni açılan Tarım Meslek Lisemize verdik. Şehit ailemizde sağ olsunlar bizim bu isteğimizi kırmadılar. O şeref onlara değil, kabul ettikleri için bize ait. En başta Sacit Olcay Kabaklıoğlu olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor ailelerine katıldıkları için teşekkür ediyorum"diye konuştu.

AYDOĞAN; "MEZUN OLACAK ÖĞRENCİLER SAYASİNDE BÖLGEDE TARIM ARTACAK"

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ise yeni okulun bölge tarıma çok büyük katkı vereceğine inandığını belirterek; " 30 yıllık bir siyasi hayatım var. 1998 yılında muhtar oldum. 90'lı yıllarlı Nebioğlu'nda yoğurt festivalleri yaparak geçirdik. Bizim bölgemizde mandacılık gelişmişti. Bu bölgede tarımsal faaliyetleri geliştirmek amacı ile 1995 yılında Nebioğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Ancak istediğimiz hedefe ulaşamadık. Tarım bilinçli bir şekilde yapılırsa, bu işi yapacak teknik personelin yetişmesidir. Yani hayvancılığı işletme bazına dönüştüremeyiz. Tarladan istediğimiz verimi alamadığımız için kar sağlanmadı. Elimizde teknik eleman da yoktu. Tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak böyle bir okulun temelinin atılması, bu okuldan mezun olacak öğrencilerimizin tarım ve hayvancılığa katkı sağlaması, bölgede sulu tarıma geçilerek yem bitkileri yetiştiriciliğin ağırlık kazanması ve Nebioğlu'nun Batı Karadeniz Bölgesi'nin merkezi olma yönünde hayallerim vardı. 25 yıldır bu mücadele ediyoruz. Bu okulun açılmasının onur ve gurunu yaşıyorum. Gölet diye başladığımız bir projede baraja dönüşerek 2018 yatırım programına alındı. Artık Nebioğlu'n da yeni bir sistem başlıyor. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz ile birlikte Nebioğlu'n da tarım ve hayvancılığı müthiş bir şekilde gelişeceğine inanıyorum. Bu okula katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

KEÇELİ; "TARIM LİSESİNDE OKUMAK BİR ŞANSDIR"

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Serkan Keçeli şunları söyledi; "Siz huzurlu ve güvenli bir ortamda okulunuza gelip eğitim öğretiminizi devem ettiriyorsanız, bizler eve gittiğimizde başımızı yastığa rahat koyabilirsek, bunu şehitlerimiz gazilerimiz ve güvenlik görevlilerimize borçluyuz. Şehitlerimiz olmasa idi zaten bize vatan toprağını bize bırakmayacaklardı. Yüz yıllardır olduğu gibi iç ve dış düşmanlarımız başımızdan eksik olmadı. Şehitlik makamını hiçbir makamla karşılaştıramayız. Zaten dinimizde söylüyor, şehitlerimiz peygamberimizle komşu olacak bir makam sahip olacak. Başta Sacit Olcay olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anmak istiyorum. Şehidimize isminin verilmesi ile okulda öğrenim gören öğrencilerimizin yükü bir kat daha arttı. Hem ahlaken, hem milli ve manevi değerlere sahip olma hem de okul başarısı anlamında omuzlarınızdaki yük daha attı. Sizler sıradan bir okulun öğrencileri değil, şehidin ismi ile ayakta duran bir okulun öğrencilerisiniz. Bende Tarım Meslek Lisesi mezunu bir Kaymakamım. Tarım Meslek Liselerinde hakkını vererek bir eğitim aldığınızda Türkiye'nin en önemli liselerinden birisi haline gelir. Çaycuma'da bu lisenin açılmış olmasını ben çok büyük bir şans olarak görüyorum. Tarım alanında çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okulumuzda da Tarım Meslek Yüksek Okulu bölümüz açıldı. Organize Seracılık Bölgesinin resmi kurulumunu gerçekleştirilmek üzere. Siz şayet kendinizi bu okulda donanımlı olarak yetiştirseniz emin olun istihdam sorununuz olmayacaktır"diye konuştu.

Program sonunda şehidin kabaklıoğlu'nun annesi Yeter Keskin'e Kaymakam Keçeli, Jandarma Komutanı Binbaşı Özen, Belediye Başkanı Aydoğan tarafından plaket verildi. Son olarak Muharrem ayı nedeniyle okulda yapılan aşure şehit annesi, kız kardeşi ve protokol tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi