Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Prof. Dr. Müge Harma yaptıkları ortak açıklama ile "Sağlık çalışanları bize yük oldu" ifadesini kullanan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı eleştiriler.

Açıklama şöyle;

"Dünya çapında maruz kaldığımız bir bulaşıcı hastalık salgınına karşı devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek bir milyon yüz bin kişilik sağlık ordusu eliyle yürüttüğü bu hastalık mücadelesinde yer alan Zonguldak'ta görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik, Sayın Vali Erdoğan Bektaş'ın talihsiz açıklaması bu savaşımın en yoğun olarak sürdürüldüğü şu günlerde, bizlerde şaşkınlık ve üzüntü yaratmıştır.

Ancak bu durum hastalara sunduğumuz ulvi hizmetlerimizin ifasında hiçbir olumsuzluk yaratamayacaktır. Unutulmasın ki bizler; ambulans şoföründen anestezi teknisyenine, laborantından ameliyathane hemşiresine, acil tıp teknisyeninden tıbbi sekreterine, temizlik personelinden doktoruna, güvenlik görevlisinden ebe hemşiresine, eczacısından teknik personeline, gassalından idarecisine kadar tüm sağlık çalışanları olarak, size bütün riskleri alarak tüm gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti sağlık sistemi cüzzam, trahom, sıtma, verem gibi toplumu tehdit eden nice hastalığa karşı unutulmaz zaferler kazanmıştır. Bu son salgından da ekip çalışması sayesinde galibiyetle çıkılacağından şüphemiz yoktur. Bu azim ve kararlılığı bize millet olma ruhu vermektedir. Bu gibi talihsiz beyanatlar bu ruhu asla ve asla zedeleyemeyecektir."