Sivilceler, sevimsiz ve genellikle yüzde çıktığı için yüz güzelliğini bozan iltihaplardır. Genel olarak bakıldığında sivilceler vücudun bir tepkisidir. Tedavisi zor olmamakla birlikte, tedaviden çok tamamen oluşumunu engellemek insanın elindedir. Bunun da temel koşulu beslenme ve cildin yapısını bilmekten ve cildi tanımaktan geçer.

Sivilce Oluşumu Nasıl Engellenir?

Sivilceli bir cilt herkesin özellikle kadınların sinirlerini bozan bir durumdur. Ancak sivilcelerin oluşumunu engellemek mümkünündür. Bu konuda bilinmesi gereken en önemli faktör, tüketilen besinlerdir. Birçok insanın engel olamadığı ve birçoğunun alışkanlık haline getirdiği abur cubur olarak tarif edilen yiyecekleri tüketmeyi kişinin hayatından çıkarması gerekir. Bunun yerine, daha fazla sebze, meyve ve bakliyat tüketimi sivilce oluşumunu azaltacağı gibi insan sağlığı açısından da son derece önemlidir. Bunun yanı sıra, balık, koyu renkli sebze ve meyveler de vücudun yağ dengesini koruması açısından son derece önemli ve dolayısıyla sivilce oluşumunu da önleyici etkiye sahiptir. Probiyotiklerin cilt üzerinde ve akne oluşumunu engelleyen özelliği birçok kişi tarafından bilinmektedir. Yoğurt kefir gibi gıdalar probiyotik içerdiğinden sık sık tüketilmesi sivilce ve akne oluşumunu önlemektedir. Bir diğer önemli konu da, sivilcelere elle müdahale etmek, sıkmak enfeksiyon riskini arttıracağından, hem sivilcenin geç iyileşmesine, akne denilen yoğun iltihaplı duruma dönüşmesine hem de iz bırakarak ciltte derin lekelerin oluşmasına sebep olmaktadır. Buna uygulanacak en doğru çözüm cildin temiz tutulması, glycolic asit yüz temizleme köpüğü ürünleri kullanarak cildiz asit baz dengesini sağlamak gereklidir.

Sivilceli ve Hassas Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Sivilceli ve sivilce olmaya yatkın cilt tipleri diğer ciltlere göre daha hassas olduklarından daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Sivilce oluşumunun temel nedenlerinden biri cildin fazla yağlı olması ve yağlanması olduğundan cildin yağ dengesini sağlayan ürünlerin kullanılması önemlidir.

Akne ve Sivilcelerin Neden Olduğu Cilt Lekelerini Önlemek

Gerek ergenlik çağında gerekse günlük yaşam içinde akne ve sivilce oluşumunu engellemek mümkündür. Cildin yapısına uygun aydınlatıcı peeling jel uygulayarak cildin derinlemesine temizlenmesi sağlanmalıdır. Sivilce oluşumuna yatkın ciltler lekelenmeye çok yatkın olduğundan, leke karşıtı krem kullanmak ve bu kremler UV ışınlarına karşı etkili olduğundan pigmentleri koruyucu etkisi bulunmaktadır. Leke karşıtı bakim kremi kullanıyorsanız bunun cildiniz için En iyi leke kremi olması, bilinen ve kaliteli bir marka olmasına özen göstermek gereklidir.

Akne ve Sivilceli Ciltlerin Bakımı ve Ürünler

https://www.jeuvenile.com/ adresini ziyaret ederek en etkili leke giderici krem ve ürünler hakkında bilgi alabilir cildinizin yapısına dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Ürünlerin kalitesi, dermatolojik incelemeler sonunda kanıtlanmış ve özellikle sorunlu cilt tiplerine yönelik ürünler hakkında bilgi almanız önerilir. Sivilce ve akne oluşumunu önlemek sanıldığı kadar zor değildir. Öncelikle yapılması gerekenlerin başında cilt temizliği gelmektedir. Güneş ışınlarının vücuda yararlı olduğu kadar, fazla güneş ışığına maruz kalmak da özellikle ciltte sorunlara sebep olmaktadır. Akne ve sivilce lekelerinin yanı sıra fazla güneşten sakınma veya güneşe çıkarken doğru ürün kullanmak son derece önemlidir.

Editör: Pusula Gazetesi